Economie

FMI: Impactul majorărilor salariale, pentru perioada 2017-2020, este de 5,5% din PIB

România şi-a consolidat economia, în ultimii ani, după criză, însă reducerile de taxe şi impozite şi majorările salariale ce depăşesc productivitatea, plus reducerea investiţiilor publice ameninţă aceste realizări, a declarat vineri, Reza Baqir, şeful misiunii FMI pentru România.

Majorarile salariale ale bugetarilor au un impact foarte mare Majorarile salariale ale bugetarilor au un impact foarte mare

“Dacă toate măsurile anunţate înainte de alegeri vor fi puse în practică, costul suplimentar, în perioada 2017-2020, va fi de 5,5% din PIB. Această estimare nu ia în calcul efectele de rundă a doua, care sunt incluse doar pentru 2017. Nu le-am introdus pentru că nu avem toate datele. Le vom include după ce vom afla care sunt toate efectele”, a spus reprezentantul FMI.

Reza Baqir a declarat că din estimările preliminare, impactul majorărilor salariale, pentru perioada 2017-2020, este de 2,1% din PIB. “Vorbim despre un impact net, deoarece cheluielile guvernului vor fi mai mari de 2,1%, dar o parte din salarii vor fi impozitate mai mult”, a precizat reprezentantul FMI.

Ultimele Stiri
abonare newsletter