Economie

Ministrul Mediului anunţă programul "Şcoala Verde" şi îmbunătăţirea programului "Rabla"

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a declarat, într-un interviu pentru Mediafax, că intenţionează să lanseze programul "Şcoala Verde", care presupune ca instituţiile de învăţământ să devină independente energetic,dar şi să crească suma alocată de stat pentru achiziţionarea unei maşini electrice.

Ministrul Mediului, Daniel Constantin Ministrul Mediului, Daniel Constantin

Ministrul Mediului a vorbit, într-un interviu pentru Mediafax, despre măsurile pe care ministerul le are în vedere pentru reducerea poluării, pornind de la îmbunătăţirea programelor "Rabla" şi "Casa Verde" şi până la iniţierea unui nou program, "Şcoala Verde", care să transforme instituţiile de învăţământ în unele independente energetic.

Ministrul Mediului susţine că o variantă ar fi împărţirea în mai multe zone a oraşelor, iar accesul maşinilor să se facă în funcţie de gradul de poluare, însă exclude să copieze măsura luată de autorităţile locale din Madrid care au anunţat circulaţia alternativă a maşinilor, în funcţie de număr par sau impar. "O astfel de măsură ne-ar aminti de trecut", spune Daniel Constantin.

abonare newsletter