Economie

Marile firme ale Clujului, rezultate preliminare pe 2016

Companiile listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au publicat primele date din situaţiile financiare pe anul trecut, neauditate

Armătura rămâne „oaia neagrăˮ a grupului de la Cluj, în timp ce Transilvania Construcţii reușește să-și dubleze profitul net, potrivit informaţiilor transmise de companii către BVB.

Armătura a terminat din nou anul pe pierdere şi pare că se adânceşte în datorii. Dacă “profitul” anului 2015 era de -1,998,845 lei, acum, rezultatul consemnat este de -2,578,749 lei, în ciuda unei pierderi de mai puţin de un million de lei raportată la sfârşitul trimestrului 3 din 2016.


Compania a fost înfiinţată la începutul anului 1991 şi listată la Bursa de Valori Bucureşti în 1997, după încheierea procesului de privatizare, care are ca principal acţionar Herz Armaturen Austria.

Revenire în forţă pentru S.S.I.F. Broker

Societatea  a reușit să şteargă pierderea, de -95.555 de lei raportată la finalul lui T3, acum anunţând un rezultat de 1.062.492 lei.


Rezultatul negativ era pus, acum două luni pe seama contextului macroeconomic. „Primele nouă luni ale anului current (n.r.- 2016) au fost marcate puternic de evenimentele macroeconomice la nivel mondial, evenimente ce au indus o oarecare teama în piață și au dus la intensificarea aversiunii față de risc. Investitorii clienți ai BRK Financial Group s-au orientat astfel spre active financiare mai puțin riscante, crescând investițiile în produse precum obligațiunile, în detrimentrul tranzacționării speculative, una din principalele motoare ale veniturilor BRK. Ca urmare, cifra de afaceri a BRK Financial Group a suferit o scădere de 43% în primele trei trimestre ale anului curent față de aceeași perioadă a anului trecut. La această scădere au participat atât veniturile din tranzacționarea pe piața internă, cât și cele aferente tranzacționării pe piața internaționalăˮ, se arăta în raportul emis de companie.

Rezultate pozitive

Transilvania Construcții şi-a dublat profitul, cu toate că a realizat aproximativ aceleaşi venituri. Totalul rezultat trece de 5,6 mil. de lei, în comparaţie cu suma de 2,5 mil. din 2015. Cifra de afaceri realizată în 2016 a fost de 20 mil. de lei și a fost realizată,  în cea mai mare proporție de din închirierea spațiilor din Parcul Logistic Transilvania. Societatea a mai obținut venituri din gestionarea Clubului Sportiv Transilvania, respectiv din vânzarea parcărilor și a boxelor deținute în cadrul complexului imobiliar Dorobanților Residence.

Ultimele Stiri
abonare newsletter