Economie

Transport asigurat de la Aeroportul Cluj în toată Transilvania. Lista prețurilor

Agenția Alis Holidays împreună cu platforma de rezervări online Transfero a lansat azi sistemul de servicii de transfer pentru pasageri pe care îl vor oferi tuturor celor care călătoresc spre Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

În acest fel pasagerii din oraşele din Transilvania vor avea transportul asigurat până şi de la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, iar problema găsirii unei persoane care să-l aducă pe pasager la aeroport va fi istorie.

Prin platforma Transfero se pot face rezervări la cursele efectuate, conform unui grafic de circulaţie prestabilit, care permite conectarea cu destinaţiile oferite de aeroport, facilitând accesul pasagerilor din Transilvania la aeroport.


Traseele acoperă întreaga Transilvanie şi sunt deservite cu o frecvenţă ridicată de 6 curse  dus-întors/zi/traseu, program adaptat curselor aeriene, și vor acoperii 24 ore/zi – 360 de zile pe an. Astfel, pasagerii pot ajunge în centrul oraşului de la aeroport lângă parcul central sau să meargă până la punctul dorit de ei. Alte rute sunt către Bistriţa, Beclean, Târgu Mureş, Iernut, Luduş, Turda, Baia Mare, Dej, Satu Mare, Zalău, Oradea, Huedin, Sibiu, Sebeş, Alba Iulia, Teiuş şi Aiud.

Tarifele încep de la 3 euro, iar cel mai lung traseu este de 12 euro (până la Sibiu). Astfel, o persoană trebuie să scoată din buzunar aproximativ 9 – 10 euro, iar călătoriile vor fi efectuate indiferent câte persoane se află în microbuz.


Lista preţurilor:

Cluj centru: 3 euro / persoană
Huedin: 9 euro / persoană
Oradea: 12 euro / persoană
Zalau: 10 euro / persoană
Satu Mare: 12 euro / persoană
Dej: 9 euro / persoană
Baia Mare: 12 euro / persoană
Beclean: 10 euro / persoană
Bistrița: 11 euro / persoană
Turda: 5 euro / persoană
Luduș: 9 euro / persoană
Iernut: 9 euro / persoană
Târgu Mureș: 10 euro / persoană
Aiud: 9 euro / persoană
Teiuș: 9 euro / persoană
Alba Iulia: 10 euro / persoană
Sebeș: 11 euro / persoană
Sibiu: 12 euro / persoană


„Aeroportul Cluj s-a dezvoltat foarte mult, a atins anul acesta vârfuri de 8-9.000 de pasageri pe zi, care este o cifră semnificativă și acești pasageri au nevoie de un serviciu comod și confortabil prin care să ajungă la Aeroport, dar la tarife convenabile. Existau și alte soluții de transfer spre Aeroport, dar trebuia să închiriezi mașina doar pentru tine. La un drum de Sibiu ajungeai la 150 de euro. În schimb, noi mergem pe locuri în microbuz și astfel se poate călători la preț convenabil”, a spus directorul Alis Holiday, Florin Crișan.

Primele curse de la şi spre aeroportul Cluj vor începe de la 1 decembrie 2016.


Acest tip de servicii de transfer este comun pe aeroporturile europene și internaționale, contribuind la creșterea gradului de accesibilitate și extinderea ariei de cuprindere a aeroporturilor respective, având efect direct asupra creșterii traficului de pasageri al unui aeroport. În acest context amintim serviciile de transfer similare oferite de mai mulți operatori rutieri prin intermediul unor platforme de rezervări, pe Aeroportul Londra Luton, Budapesta Liszt Ferenc, Paris Beauvais Tille etc. 

Serviciile de transfer dezvoltate și gestionate de către Alis Holidays, în mod independent de Aeroportul Internațional Cluj, vor fi accesibile prin intermediul platformei  online „Transfero”. După modelul de succes al companiilor aeriene low-cost, modelul pe care îl oferă platforma online, va permite pasagerilor să aibă acces la prețuri de călătorie convenabile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter