Economie

Top 10 străzi din Cluj cu cele mai multe şi mai scumpe locuinţe vândute anul trecut

Este cunoscut deja faptul că municipiul Cluj-Napoca este unul dintre cele mai scumpe oraşe din ţară la capitolul imobiliare.

O analiză a tranzacţiilor pe anul trecut realizată de Primăria Cluj-Napoca arată care sunt străzile cu cele mai multe şi cele mai scumpe operaţiuni imobiliare.

Anul trecut, în Cluj-Napoca, s-au făcut 7.007 tranzacţii imobiliare. Potrivit analizei, Bună Ziua este atât strada cu cele mai multe tranzacţii, 235, cât şi strada cu cele mai valoroase tranzacţii, aproximativ 13,8 milioane euro. Pe locul doi în clasament se situează strada Oaşului cu 225 de tranzacţii, urmată de Constantin Brâncuşi cu 121 de tranzacţii, Dunării cu 120 de tranzacţii, Eugen Ionesco cu 118, Sobarilor cu 109, Dorobanţilor cu 107, Mehedinţi cu 105, 21 Decembrie 1989 cu 102 tranzacţii şi Calea Turzii cu 92 de tranzacţii.


Străzile cu cele mai mari valori ale tranzacţiilor

Valoarea tranzacţiilor imobiliare pe anul trecut a fost de peste 357 milioane de euro. Din totalul sumei, cea mai mare parte (226 milioane euro) o reprezintă apartamentele, în timp ce valoarea caselor tranzacţionate nu depăşeşte 51,4 milioane de euro.

Din punct de vedere al valorii tranzacţiilor, strada Bună Ziua conduce detaşat cu 13,8 milioane euro, urmată de Dorobanţilor cu aproape 8,9 milioane euro şi Calea Turzii cu aproape 8,7 milioane euro. Locul patru în clasament este ocupat de bulevardul 21 Decembrie 1989 cu o valoare totală a tranzacţiilor pe anul trecut de aproape 8,1 milioane de euro. Urmează Eugen Ionescu cu aproape 7,9 milioane euro, Oaşului cu 7,7 milioane euro, Dunării cu 5,7 milioane euro, Sobarilor cu 5,4 milioane euro, Aurel Vlaicu cu aproape 5,3 milioane euro şi Henri Barbusse cu 4,8 milioane euro.


De ce strada Bună Ziua conduce detaşat în top

Specialiştii în imobiliare spun că pe strada Bună Ziua s-a construit foarte mult în ultimii ani şi de aceea s-a efectuat un număr atât de mare de tranzacţii. “Strada Bună Ziua este într-o zonă în plină dezvoltare. Dacă mergem pe strada Bună Ziua o să vedem că s-au construit multe imobile, cele mai multe din Cluj-Napoca. De pe această stradă se livrează cele mai multe unităţi locative pentru vânzare. De exemplu, acum s-a finalizat un bloc de peste 385 de apartamente. Lângă Grand Hotel Italia, acum doi ani, era un teren viran de 3-4 hectare, iar acum sunt 12 blocuri în stadiul de finalizare. De aceea este posibil ca şi anul viitor strada Bună Ziua să se menţină în top”, explică Tudor Marc, consilier la agenţia Welt Imobiliare din Cluj-Napoca.

Potrivit agenţilor imobiliari, nu înseamnă că proprietăţile vândute pe strada Bună Ziua sunt cele mai scumpe, dar datorită volumului mare înmulţit cu metrul pătrat rezultă o valoare totală mare.


Ultimii doi ani, foarte buni pentru imobiliare

În Cluj-Napoca domeniul imobiliarelor merge foarte bine, se construieşte şi se vinde foarte mult. Specialiştii în domeniu spun că este posibil ca zona Bună Ziua să se menţină în top şi anul viitor. De asemenea, zona Iulius Mall va intra în clasamentul cu cele mai multe tranzacţii datorită numărului mare de construcţii care se fac acum.

2014, 2015 şi 2016 au fost ani foarte buni pentru piaţa imobiliară în Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter