Economie

Speculanţii pierd bani pe perioada festivalurilor în Cluj

Zeci de camere ale hotelierilor din municipiul Cluj – Napoca riscă să rămână goale pe perioada festivalului ce se va desfăşura pe Cluj Arena în luna august din cauza celor care au închiriat camerele şi au vrut să le subînchirieze, dar acum nu mai găsesc clienţi.

Camerele hotelurilor din Cluj riscă să rămână goale pe perioada festivalului din luna augusts datorită dorinţei de îmbogăţire a speculanţilor. Sursa foto: texasstation.sclv.com Camerele hotelurilor din Cluj riscă să rămână goale pe perioada festivalului din luna augusts datorită dorinţei de îmbogăţire a speculanţilor. Sursa foto: texasstation.sclv.com

Dacă la prima ediţie a festivalului de pe Cluj Arena hotelurile din Cluj-Napoca erau arhipline, la ediţia din acest an acest lucru se poate schimba.

Disperaţi că nu găsesc clienţi, bişniţarii încearcă pe ultima sută de metri să-şi scoată măcar investiţia, pentru că de profit greu mai poate fi vorba.


Îngraşă” porcul pe ultima sută de metri

Din dorinţa de a face câteva sute de euro din speculă mai mulţi oameni şi agenţii de imobiliare au închiriat camere la hotelurile din Cluj şi încearcă acum cu disperare să le subînchirieze mai departe.

Doar că expresia „socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg” pare că se potriveşte perfect în acest caz.


Festivalierii nu s-au „înghesuit” să se cazeze, fie că s-au dus la apartamentele în care au stat la prima ediţie, fie că au găsit un clujean dornic să-i cazeze gratis, iar în acest fel să beneficieze de un bilet de intrare gratuit.

Zeci de anunţuri pe internet

Zeci de anunţuri sunt pe internet ale celor care oferă spre închiriere camere de hotel.


„Cazare + bilete. Cazare hotel zonă ultra centrală+4 bilete abonament complet (se mai pot achiziţiona maxim 4 bilete)”, se arată într-un anunţ pe un site de reclame.

Un alt anunţ, aceeaşi “poezie”. Un comerciant oferă spre închiriere o cameră la un hotel de patru stele.


„Cedez cameră plătită la hotel de 4 stele (executive suit - 4 nopţi pe perioada 4-8 august) pentru 2 persoane cu mic dejun inclus şi anumite facilităţi pentru doar 500 de euro. Preţul este ne-negociabil întrucât consider că este deja foarte mic. Din păcate nu mai pot ajunge şi acesta este motivul pentru care o cedez. Conform Booking.com această cameră se dă în jur de 500 de euro în extra-sezon. Inclusiv: 9 % TVA, 1 % taxă de oraş, mic dejun. Facilităţile camerei: vedere la oraș, telefon, radio, canale prin cablu, TV cu ecran plat, seif, aer condiţionat, birou, facilităţi de călcat, încălzire, mochetă, izolare fonică, garderobă/dulap, uscător de păr, articole de toaletă gratuite, toaletă, baie, papuci de casă, facilităţi pentru prepararea de ceai/cafea, minibar, frigider, fierbător electric, serviciu de trezire, acces la Executive Lounge. Suprafaţa camerei: 25 m²”, menţionează un alt anunţ.

De asemenea, şi la hotelurile din centrul oraşului se oferă spre închiriere camere.


„Cazare la hotel de 4 stele pe durata festivalului în Cluj, zona centrală. Check-in pe data de 04.08, check-out pe data de 08.08. Mic dejun inclus. Preţ 700 ron cameră dublă /noapte”, se mai arată într-un alt anunţ.

Ultimele Stiri
abonare newsletter