Economie

Firme din Cluj şi Sibiu şi-au dat mâna pentru ridicarea unui nou stadion

Lucrările pentru demolarea stadionului „Ion Oblemenco” din Craiova au început luni, 11 mai. Pe locul vechii arene urmează să fie construit un stadion nou, modern, cu o capacitate de aproximativ 31.000 de locuri.

Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, a făcut o declaraţie cel puţin bizară la începutul operaţiunilor, ţinând cont de istoria glorioasă a vechii arene, pe care a jucat Ilie Balaci şi s-a desfăşurat semifinalele Cupei UEFA. „Sportivii care încă se mai antrenau pe stadion sunt rugaţi să găsească alt teren. Începe demolarea, să fie într-un ceas bun”, au fost cuvintele edilului Craiovei.

Lucrarea de demolare a vechiului „Oblemenco”, cu tot cu imobilele care se află în incintă, va fi făcută de un consorțiu de opt firme. Liderul asocierii care a câștigat licitația este SC Con-A din Sibiu, firmă de construcţii cu capital integral românesc, aflată pe locul 6 în Top 100 Antreprenori Generali în Construcţii (IBC Focus, date referitoare la anul 2013), firma care a construit şi Cluj Arena şi Sala Polivalentă din Cluj.


Ceilalți asociați sunt ACI Cluj (firmă clujeană, care a construit Cluj Arena); Nisal din Sibiu – asociat 2, Dico și Ţigănaş birou de proiectare, din Cluj – asociat 3, cu subcontractanții Plan 31 Ro din Cluj, Instal Data Proiect din Cluj, Helinick din București și Vision4Venue din Nurnberg, Germania – terț susținător tehnic.

Primăria Craiova va plăti pentru demolare 360.000 de euro, fiind obligația municipalității să predea amplasamentul eliberat de construcții către Compania Națională de Investiții (CNI), pentru construirea noului „Oblemenco”. Lucrările se demolare ar trebui să fie gata în două luni.


Lucrările de construire a noului stadion „Ion Oblemenco” ar urma să fie efectuate tot de aceeaşi asociere, ei fiind singurii care au participat la licitaţie.

Compania Naţională de Investiţii este aşteptată să se pronunţe asupra atribuirii contractului de construire, dosarul şi documentaţia fiind depuse din luna decembrie a anului 2014.

Ultimele Stiri
abonare newsletter