Economie

Cât costă o locuință cu două camere în Cluj-Napoca?

În prezent, locuințele cu două camere din Cluj-Napoca se situează la o medie de preț de 53.686 de euro, potrivit unui studiu realizat de Imobiliare.ro.

Analiza realizată de Imobiliare.ro relevă faptul că o locuință cu două camere are un preț de achiziție considerabil mai mic decât cel solicitat pentru o garsonieră în perioada de apogeu a pieței.  Studiul pune față în față prețurile medii solicitate pentru unitățile locative bicamerale din blocurile vechi în luna ianuarie 2015 cu cele valabile în martie 2008, atât pentru două camere, cât și pentru garsoniere. 

Spre deosebire de celelalte centre regionale ale țării, în Cluj-Napoca, diferența față de martie 2008 se situează la sub 30% (o scădere de 27%, de la 73.903 euro), fapt ce face din Cluj orașul cu cel mai redus declin în perioada de criză. Cu toate acestea, și aici un apartament cu două camere poate fi achiziționat acum la un preț mai mic decât cel solicitat pentru o garsonieră în perioada de apogeu a pieței, respectiv 56.321 de euro. O asemenea situație se explică prin faptul că, în 2008, prețul unei unități locative cu o cameră era disproporționat de mare față de al uneia cu două în capitala Transilvaniei (o diferență de doar 24%, față de aproape 50% în Capitală).

Ultimele Stiri
abonare newsletter