Economie

Investiţie de 6 milioane de euro la Cluj, într-o nouă fabrică

<p><img src="documente/stories/01_ianuarie/24_ziua/csi.jpg" border="0" alt="CSI Romania" style="float: left; margin: 2px 5px;" />O companie olandeză va construi anul viitor la Cluj-Napoca o unitate de producţie în care va investi circa şase milioane de euro.</p> <p>Compania Csi România, specializată în producţia de echipamente de manipulare şi transport al mărfurilor, va investi şase milioane de euro pentru a deschide, în 2012, o nouă fabrică la Cluj-Napoca, scrie wall-street.ro, citînd Mediafax.</p> <p>Proiectul Csi România, de construire a unei unităţi de producţie la Cluj-Napoca, se află încă la început, fiind doar în fază de studiu de fezabilitate, potrivit sursei citate. Astfel, fabrica ar urma să fie finalizată în cel puţin 12 luni de la aprobare, cel mai probabil la sfîrşitul anului viitor. Compania va investi aproximativ 4 milioane de euro în clădire şi 2 milioane de euro pentru echipamente noi. „Pe lîngă optimizarea fluxului de producţie, dorim şi reducerea cheltuielilor cu energia şi utilizarea sistemelor de refolosire a apelor uzate prin epurare”, se arată într-un comunicat al companiei din grupul olandez Csi.</p>

Urbaniştii din cadrul Primăriei clujene au aprobat săptămîna trecută construirea halei de producţie şi logistică, care va fi situată pe Bulevardul Muncii. Cu aceeaşi ocazie, primarul Sorin Apostu declara că noua unitate de producţie va crea circa 400 de noi locuri de muncă la Cluj. Noua locaţie Csi România va avea o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi. Compania e deja prezentă pe piaţa din Cluj-Napoca, desfăşurîndu-şi activitatea într-un spaţiu închiriat din anul 2005.

Csi are sediul central în Olanda iar cea mai importantă unitate de producţie a grupului este cea de la Cluj-Napoca. Grupul are circa 400 de angajaţi şi înregistrează anual o cifră de afaceri de circa 50 de milioane de euro.

abonare newsletter