Economie

Consiliul Judeţean Cluj se laudă că Guvernul trimite 5 milioane de euro pentru investiţii

Judeţului Cluj i-au fost alocate recent de către Guvernul României fonduri suplimentare în sumă totală de 22.000.000 de lei, anunţă Consiliul Judeţean Cluj. Suma a fost aprobată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar banii ajung în tot judeţul.

“Această alocare suplimentară de fonduri se adaugă celor 28.999.678 de lei deja alocaţi pentru obiectivele de investiţii din judeţul Cluj, din care 6.999.000 de lei au fost alocaţi la sfârşitul lunii septembrie iar 22.000.000 au fost aprobaţi în cursul lunii mai. În acest fel, suma totală a alocaţiei de la bugetul de stat la acest capitol se ridică, la nivelul întregului an 2014, la nu mai puţin de 50.999.678 de lei”, transmite CJ Cluj.

În ceea ce priveşte fondurile recent aprobate, acestea vor fi utilizate preponderent pentru lucrări de investiţii care vizează infrastructura din mediul rural, respectiv lucrări de introducere sau extindere a reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, realizarea de staţii de epurare a apei, lucrări de refacere a infrastructurii rutiere – reabilitare şi modernizare a drumurilor comunale şi judeţene, reabilitarea sau refacerea după inundaţii a unor poduri.


Alături de localităţile din mediul rural, de acest sprijin financiar urmează să beneficieze şi municipiile Cluj-Napoca, Gherla şi Câmpia Turzii precum şi oraşul Huedin.

Astfel, în cadrul subprogramului „Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor”, municipiului Cluj-Napoca i-a fost alocată pentru modernizarea infrastructurii rutiere suma de 1.000.000 de lei, municipiul Gherla a beneficiat de o suplimentare de fonduri în cuantum de 700.000 de lei pentru modernizarea unui lot de cinci străzi în timp ce municipiul Câmpia Turzii a primit 400.000 de lei pentru construirea halei agro-alimentare din Piaţa Mureşului.


La rândul său, oraşul Huedin beneficiază de o alocare bugetară de 500.000 de lei destinată infrastructurii rutiere, respectiv lucrărilor de reparaţii şi modernizare a străzilor Poştei, Prundului, Nordului şi Cetatea Veche. În acelaşi timp, municipiul Cluj-Napoca a beneficiat de suplimentarea cu 175.508,31 lei a sumei alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru cofinanţarea lucrărilor de execuţie privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe.

"Totodată, acestor alocări de la bugetul de stat li se adaugă o alta, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 855/2014 prin intermediul căreia a fost aprobată suplimentarea cu 10.031.000 de lei a sumelor defalcate din cota de TVA destinate finanţării drumurilor judeţene şi comunale, sens în care s-au iniţiat deja demersurile necesare pentru suplimentare bugetului Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj în vederea finanţării programelor de investiţii care vizează reabilitarea şi modernizarea drumurilor din judeţ", mai spun reprezentanţii CJ Cluj.

abonare newsletter