Economie

Familia Quandt, deţinătoarea BMW, CEA MAI BOGATĂ familie din Germania. Află ce legături avea cu Hitler

Descendenţii soţiei Ministrului de Propagandă a lui Hitler, Joseph Goebbels, au devenit cea mai înstărită familie din Germania, nepoţii Magdei Goebbels având o avere netă de aproximativ 31 miliarde de euro.

Magda şi Joseph Goebbels. Sursă foto: Wikipedia Magda şi Joseph Goebbels. Sursă foto: Wikipedia

Copiii lui Harald Quandt, fiu al soţiei lui Goebbels dintr-o altă căsnicie, au în prezent o avere netă de aproximativ 24,5 miliarde de lire sterline (31,18 miliarde de euro), scrie dailymail.co.uk.

Familia Quandt, care deţin 46,7 la sută din acţiunile producătorului german BMW, i-au depăşit la avere pe fondatorii lanţurilor de supermarket Lidl şi Aldi, lideri în topul bogaţilor naţiunii de-a lungul ultimului deceniu, potrivit revistei Manager.


Una dintre cele mai influente femei ale regimului nazist, Magda Goebbels, s-a căsătorit cu aliatul lui Adolf Hitler în 1931. Cu zece ani în urmă, Magda se căsătorise cu Günther Quandt, cei doi având un fiu pe nume Harald.

În 1929, Magda l-a părăsit pe Quandt şi s-a căsătorit cu Goebbels doi ani mai târziu. Hitler a fost cavalerul lor de onoare. Harald Quandt a trăit cu mama sa şi cu Goebbels înainte să se înroleze în armata germană, în 1939. Harald a fost şi într-o tabără a prizonierilor britanici de război în Libia, până când a primit o scrisoare de rămas-bun de la mama sa, din buncărul din Berlin al lui Hitler.


Cine a fost Joseph Goebbels?

Goebbels a fost unul dintre cei mai importanţi şi influenţi oameni din Germania nazistă. Hitler l-a numit la conducerea aparatului de propagandă al partidului în 1929, oferindu-i un rol esenţial în implementarea agendei dictatorului.

Joseph Goebbels a organizat atacuri împotriva evreilor, le-a interzis accesul în lumea artei şi a presei, a cenzurat ştirile şi a susţinut filmele de propagandă nazistă.


Odată ce al Doilea Război Mondial s-a întors în favoarea Aliaţilor, Goebbels a intensificat propaganda cu scopul de a convinge poporul german de ideea de "război total" şi de mobilizare.

Apropiatul lui Hitler şi soţia sa şi-au pus capăt vieţii, după ce şi-au omorât cei şase copii cu pastile de cianură la o zi după ce Hitler s-a sinucis în 1945.


Topul bogaţilor Germaniei

1. Familia Quandt - acţionari la BMW - 31,18 miliarde euro

2. Familiile Karl Albrecht şi Heister - proprietari Aldi Sued - 18,3 miliarde euro


3. Familia Schaeffer - producători de rulmenţi cu bile - 17,6 miliarde euro

4. Theo Albrecht Jr. - proprietar Aldi Nord - 16,5 miliarde euro

5. Dieter Schwartz - proprietar Lidl - 14,5 miliarde euro.

Etichete: hitler bogati bmw
abonare newsletter