Economie

Seplecan vrea ca iluminatul public de pe drumurile județene să fie cu leduri

Consilierul judeţean Mihai Seplecan propune un proiect pilot de eficiență energetică a iluminatului public pe drumurile județene. Seplecan doreşte atragerea de fonduri europene pentru a produce energia necesară iluminatului public pe drumurile județene prin celule fotovoltaice și generatoare eoliene.

sursa foto ecomar.ro sursa foto ecomar.ro

“Proiectul pilot pe care l-am creionat împreună cu Mircea Avram şi Horaţiu Cătărig vizează echiparea pentru alimentare cu energie verde, inițial a 50 de kilometri din drumurile județene, a stâlpior de iluminat care vor fi echipați cu leduri - urmând ca, ulterior, odată demonstrată eficiența acestui proiect, să îl extindem la toată rețeaua județeană de drumuri. Ne propunem ca, prin implementarea în județ a iluminatului public prin cele două tipuri de sursă de energie alternativă, să aducem economii la bugetul județului și să reducem din cheltuielile administrațiilor locale prin care trec drumuri județene”, a declarat Seplecan.

El este de părere că economiile realizate de către administrațiile locale vor putea fi folosite de către acestea la întreținerea școlilor, cheltuieli de funcționare și cu combustibili, întreținerea de drumuri șamd, “conferindu-le acestora o autonomie mai mare în ceea ce privește investițiile locale, degrevând totodată bugetul Consiliului Județean Cluj de anumite cheltuieli ce vor putea fi redirecționate în investiții. Investiții care, de regulă, produc locuri de muncă”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter