Economie

Târg virtual de cariere, doar pentru proaspeţii absolvenţi

Peste 600 de joburi sunt puse la dispoziţia studenţilor şi absolvenţilor.

În perioada 17 iunie - 15 august  va avea loc, pe platforma hipo.ro, un eveniment de recrutare adresat studenților și masteranzilor care își finalizează studiile în această vară. Târgul virtual oferă celor din promoția 2014 de la ciclul de licență și masterat din Cluj, București,  Iași și Timișoara, dar și altor absolvenți și tineri profesioniști din țară, posibilitatea să se angajeze în această vară.

Evenimentul reunește 27 companii care își desfășoară activitatea în domenii precum: financiar - bancar, IT, inginerie, telecomunicații, retail, FMCG și consultanță. Cele 27 de companii oferă peste 600 de joburi entry-level, dar și programe de internship și stagii de practică.


Printre companiile participante se numără Asseco South Eastern Europe România, BCR, Genpact, IBM, KPMG România, Libra Internet Bank, ProCredit Bank, Deloitte, Lidl România, Philip Morris România, ROUTE 66, Xerox, Zentiva etc.

În urma unui studiu realizat de Hipo.ro în luna mai a acestui an, pe un eșantion de circa 2.000 de candidați, a reieșit că 55% dintre tineri au reuşit să îşi găsească un loc de muncă abia după minim trei luni de la finalizarea studiilor, iar unii au aşteptat mai bine de un an până să îşi găsească un job, susţine George Samoilă, Project Manager al portalului de cariere hipo.ro.


Candidații pot aplica indiferent de orașul în care locuiesc şi pot interacţiona prin chat cu reprezentanții companiilor participante. Cei care sunt interesați să participe la Târgul virtual pentru absolvenți trebuie să își creeze un cont și un CV pe portalul de carieră.

abonare newsletter