Economie

Trenurile Soarelui intră de azi în circulație

Cele 40 de trenuri spre și dinspre Litoral și Delta Dunării vor intra de sâmbătă în circulație, în cadrul programului estival de transport feroviar Trenurile Soarelui, care se va încheia pe 15 septembrie, au anunțat, vineri, reprezentanți ai CFR Călători.

Compania va introduce suplimentar, de sâmbătă, 20 de trenuri InterRegio și Regio, care asigură zilnic legătura directă între toate regiunile țării și stațiunile de la Marea Neagră. De asemenea, în intervalele orare cele mai solicitate, turiștii au la dispoziție legături frecvente între Constanța și stațiuni.

Durata călătoriei, cu toate trenurile InterRegio, pe ruta București — Constanța, este de două ore și 50 de minute.


Pentru a facilita accesul turiștilor spre Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta București Nord — Tulcea Oraș și retur. Pasagerii vor avea, astfel, la dispoziție, în fiecare zi, patru trenuri (două dus, două întors) care vor asigura legătura cu Delta.

Începând cu 28 iunie, un tren tradițional destinat tinerilor va circula zilnic pe ruta Sibiu — Râmnicu Vâlcea — Pitești — București Nord — Constanța și stațiuni — Mangalia și retur.


Trenul Tineretului va pleca din Sibiu la ora 17,45, va circula pe parcursul nopții cu tranzit prin București Nord (plecare ora 2,30), și va ajunge la Constanța la ora 6,21 și la Mangalia la ora 8,08.

CFR Călători precizează că pasagerii au posibilitatea să călătorească la tarife reduse. La achiziția biletului dus-întors reducerea este de 10%, iar la cumpărarea cu anticipație a biletului aceasta variază între 10% și 25%.


La trenurile cu regim de rezervare, la biletele cumpărate online se acordă o reducere suplimentară de 5%.

Pasagerii au la îndemână și alte reduceri importante pentru destinații interne: 25% reducere prin Cardul Tren Plus, între 10% și 25% reducere cu oferta Minigrup 2 — 5, între 15% și 35% reducere cu oferta Biletul de week-end; între 25% și 60% reducere cu oferta Cartea VSD, între 31% și 56% reduceri de week-end (în zilele de vineri până duminică inclusiv) la trenurile IR care circulă pe Valea Prahovei, pe rute între Sinaia — Brașov și retur, între 10% și 20% reducere la călătoria cu trenuri succesive, reduceri de până la 35 % pentru grupuri de peste 20 persoane.

Ultimele Stiri
abonare newsletter