Economie

ING va lista la Amsterdam divizia de asigurări NN Group, cu operaţiuni şi în România

Grupul financiar olandez ING a anunţat intenţia de a lista pe bursa de la Amsterdam divizia de asigurări NN Group, care include şi operaţiunile de asigurări din România, urmând ca după oferta publică iniţială ING să păstreze un pachet majoritar de acţiuni.

ING va lista la Amsterdam divizia de asigurări NN Group ING va lista la Amsterdam divizia de asigurări NN Group

ING, care deţine în prezent integral NN Group, are planuri să listeze pachetul de acţiuni rămas până la 31 decembrie 2016, se arată într-un comunicat al grupului.

Oferta publică se referă doar la pachetul de acţiuni deţinut de ING, astfel că nu vor fi emise noi titluri.


NN Group are în România operaţiuni de asigurare de viaţă, pensii private obligatorii, pensii facultative şi administrare de investiţii. Compania este prezentă pe piaţa locală prin ING Asigurări de Viaţă, ING Pensii şi ING Investment Management International.

Grupul olandez trebuie să vândă afacerile de asigurări ca urmare a condiţiilor Uniunii Europene la un pachet de ajutor financiar primit de la stat în contextul crizei financiare din 2008. Vânzarea NN marchează ultimul pas al acestei restructurări, după ce ING a vândut operaţiunile de asigurări pe care le avea în SUA, America Latină şi Asia, scrie cotidianul Wall Street Journal.


Listarea NN Group, companie evaluată de analişti la 6-8 miliarde de euro, va fi probabil una dintre cele mai mari oferte publice iniţiale din Europa în acest an, notează publicaţia americană.

ING trebuie să vândă peste 50% din NN Group până la sfârşitul anului 2015 şi acţiunile rămase până la sfârşitul anului 2016.


Principalele operaţiuni ale NN Group sunt Nationale-Nederlanden, ING Insurance Europe, ING Investment Management şi ING Life Japan.

În Europa, compania are afaceri în mai multe ţări, inclusiv România, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ungaria, Slovacia, Polonia, Cehia, dar şi în ţări mari din vestul Europei, precum Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia şi Spania.

Ultimele Stiri
abonare newsletter