Economie

Subvenţii de 1.300 de lei pentru IMM-urile care crează locuri de muncă

Ministrul pentru IMM-uri, Florin Jianu, a anunţat că firmele mici şi mijlocii vor primi subvenţii de până la 1.300 de lei pentru crearea de locuri de muncă.

Florin Jianu, Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism

Firmele mici şi mijlocii care creează locuri de muncă vor beneficia din luna iulie de subvenţii la angajarea tinerilor, respectiv de 900 de lei pentru un absolvent de liceu şi de 1.300 de lei pentru unul de facultate, pentru o perioadă de 6-12 luni, a anunţat ministrul pentru IMM-uri, Florin Jianu.

„Lipsa de finanţare şi capacitatea redusă a IMM-urilor de capitalizare face dificilă crearea de noi locuri de muncă la nivelul firmelor mici şi mijlocii. De aceea, în 2014, începând din luna iulie am creat o schemă de subvenţii pentru încurajarea creării de noi locuri de muncă pentru care am reuşit să atragem finanţare europeană în valoare de 40 de milioane de euro. Astfel, pentru cei care angajează absolvenţi de liceu vor primi subvenţii de 900 de lei pe loc de muncă, iar pentru absolvenţii de facultate de 1.300 de lei, pe o perioadă 6-12 luni, cu obligativitatea să menţină locurile de muncă în acest interval”, a declarat Jianu la conferinţa „Cum pot contribui IMM-urile la relansarea economică a României”, organizată de Ziarul Financiar.


La nivelul departamentului pentru IMM-uri, turism şi mediul de afaceri există în derulare mai multe programe de finanţare şi de susţinere a activităţii firmelor mici şi mijlocii, de cel mai mare succes bucurându-se, potrivit lui Jianu, schema de ajutor de minimis şi cea privind tinerii debutanţi.

„Toate programele merg bine, dar aş pune în frunte, ajutorul de minimis şi programul care vizează tinerii debutanţi. În cadrul programului privind tinerii debutanţi s-au creat 13.000 de firme, cu 24.000 de angajaţi, rata de mortalitate fiind de sub 1%. Rata de sub 1% după trei ani este o rată foarte mică. Programul a beneficiat de 15 milioane de euro, câte 5 milioane de euro pe an. De aceea am inclus, acest program în bugetul Programului Operaţional Sectorial 2014-2020, astfel că va beneficia de fonduri mult mai mari”, a adăugat Jianu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter