Economie

Care e ziua preferată de tineri pentru a-şi căuta de lucru?

Se pare că există două zile pe săptămână în care tinerii se mobilizează mai mult pentru a-şi căuta un loc de muncă.

Se pare că tinerii preferă să aplice pentru un job nou mai ales în zilele de marţi Se pare că tinerii preferă să aplice pentru un job nou mai ales în zilele de marţi

Cu o rată a șomajului care depășește 5,5% la nivel național și cu peste 150.000 de șomeri tineri, job hunting-ul a devenit o adevărată provocare pentru multe persoane sub 35 de ani. Un studiu efectuat pe platforma de recrutare SmartDreamers relevă unele caracteristici ale candidaților la joburi cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani.

Poate marţi sau joi

Candidații la joburi preferă zilele de marți și joi pentru aplicarea la pozițiile aflate la bătaie, susţin specialiștii în HR din cadrul platformei smartdreamers.com. Astfel, aproximativ 20% dintre aplicările la joburi au loc în general în zilele de marți ale săptămânii, iar 15% au loc în zilele de joi.


Pe măsură ce se apropie weekend-ul, atenția aplicanților scade. Doar în jur de 12% din totalul aplicărilor la joburi au loc sâmbătă, iar puțin peste 11% duminică.

Joburi preferate, în funcţie de sex

În ceea ce priveşte domeniile preferate de tinerii din România, specialiştii HR spun că vânzările sunt în topul preferințelor, cu puțin peste un sfert din totalul aplicărilor la joburi, adică 26%. IT-ul este cel de-al doilea domeniu de activitate preferat de tineri (20% din totalul aplicărilor), urmat de Marketing (15%), conform datelor oferite de studiu.


Femeile preferă joburile în Marketing (23% din totalul aplicărilor), urmate îndeaproape de pozițiile disponibile în Resurse Umane (21%), Vânzări (18%) şi IT (12%).

Bărbații rămân consecvenți domeniilor de activitate considerate tipice lor. Astfel, 26% din totalul aplicărilor „masculine” la joburi sunt pentru poziții în IT, urmate de cele în Vânzări (22%), Marketing (13%), Inginerie (9%) și Resurse Umane (6% din totalul aplicărilor).

Etichete: tineri studiu
abonare newsletter