Economie

Cluj-Napoca, unul dintre cele mai bune orașe din România în care să faci afaceri

Cluj-Napoca se află pe locul trei într-un ”Top al celor mai bune orașe din România în care să faci afaceri ” potrivit unui clasament realizat de Forbes România.

Topul include 10 orașe din România pe primul loc fiind Bucureștiul, urmat de Timișoara și apoi Cluj-Napoca, pe locul al treilea. Alte orașe cuprinse în clasament sunt Ploiești, Oradea, Constanța, Sibiu, Brașov, Pitești și Arad.

Potrivit reprezentanților Forbes România printre criteriile cantitative care au stat la baza clasmentului sunt: PIB-ul regional, PIB-ul pe cap de locuitor, câștigul salarial mediu net, șomajul și investițiile străine.


Alte cinci criterii includ existența infrastructurii, stocul rezidențial, polii de business, facilități educaționale cu impact pe piața muncii și deschiderea autorităților locale față de investitori.

În județul Cluj, PIB-ul pe cap de locuitor este 7.227 euro, salariul mediu net — 1.796 lei, PIB-ul regional — 22,2 miliarde de lei, în timp ce numărul mediu al salariaților este de 187.200. ”Companiile din domeniul tehnologiei informației sunt în acest moment cel mai bun ambasador al economiei clujene”, se arată în analiza Forbes.

abonare newsletter