Economie

Ce poţi cumpăra cu un dolar în România şi în alte ţări

Care era valoarea unui dolar în 1989 în România şi care este acum? Spre exemplu, atunci puteam cumpăra 11 kilograme de zahăr sau 45 de litri de lapte. Acum, cu acelaşi dolar, putem cumpăra un kilogram de zahăr sau un litru de lapte.

Dacă mergem în Cambodgia cu un dolar putem cumpăra la alegere: două halbe de bere, două delicioase broaşte prăjite cu ghimbir, patru litri de apă sau două cutii de Coca Cola, scrie realitatea.net.

În Vietnam, cu un dolar ne putem închiria o bicicletă pentru o zi, ne putem lua două căni de cafea cu lapte sau o porţie de supă vietnameză, 40 de ouă de prepeliţă sau 7 litri de apă potabilă.


În Indonezia, cu un dolar poţi mânca bine. Cu alte cuvinte, o masă copioasă, care include peşte prăjit, orez, legume, apă minerală şi fructe exotice.

Diferenţa între Europa şi Asia este de la cer la pământ. Pe continentul nostru cu un dolar nu poţi cumpăra mare lucru.


În Marea Britanie abia cumperi jumătate de litru de benzină sau două ţigări, trei mere mici şi un ziar tabloid.

La Budapesta, cu un dolar cumperi o îngheţată, 4 mere mici sau un burger, un ziar sau poţi să plăteşti parcarea pentru jumătate de oră în centrul vechi. În timp ce în Austria cu acelaşi dolar nu poţi să îţi iei decât o chiflă din cereale integrale.

abonare newsletter