Economie

România e la fel de atractivă pentru investitori ca Uganda sau Botswana

<p><img src="images/stories/01_ianuarie/18_ziua/mark-mobius.jpg" border="0" align="left" />România este o piaţă marginală din punctul de vedere al investitorilor, care nu se diferenţiază cu mult de Uganda sau Botswana, a declarat Mark Mobius (foto), şeful Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, într-un interviu acordat ProTV şi <a href="http://www.incont.ro" target="_blank">incont.ro</a>.</p> <p>„România este o piaţă marginală. Chiar dacă este membră a Uniunii Europene, asta nu înseamnă mare lucru din perspectiva pieţei de capital. Uitaţi-vă la Grecia! Are probleme mai mari cu datoriile decît o piaţă emergentă", a spus Mobius. El a făcut referire în acest context de legislaţia română, care dezavantajează investitorii. “Sînt multe exemple în care guvernul nu pare să înţeleagă cît de important este să atragi investitori străini şi mai ales să-i tratezi corect şi cinstit”, a mai precizat Mobius pentru sursa citată.</p>

În legătură cu creşterea economică, Mobius a declarat că un procent de 2% nu este suficient pentru o ţară de mărimea României.

“Dacă România vrea să avanseze, să se dezvolte economic, atunci creşterea ţintită ar trebui să fie de 5-7% anual. Dar pentru asta sînt necesare investiţii. Şi cum poţi să convingi un investitor să vină la tine în ţară cînd tu nu ai un sistem legal de încredere?“, se întreabă Mobius în interviul acordat incont.ro. Adminsitratorul Fondului proprietatea a mai menţionat că Guvernul României ar trebui să ia exemplul celor din Singapore sau Hong Kong.

Ultimele Stiri
abonare newsletter