Economie

RMGC îl dă în judecată pe fostul director al Institutului Geologic al României

Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) îl dă în judecată pe fostul director al Institutului Geologic al României, Ştefan Marincea, pentru afirmaţii false şi defăimătoare.

RMGC îl dă în judecată pe fostul director al Institutului Geologic al României

Reprezentanţii RMGC solicită în instanță repararea prejudiciului moral adus companiei. Compania respinge ferm acuzaţiile defăimătoare, care au adus atingere dreptului la reputație și dreptului la propria imagine, referitoare la falsificarea hărţilor bazinului Văii Corna. Aceste afirmații sunt complet nefondate și calomnioase. Despăgubirile civile solicitate în instanță sunt absolut simbolice – 100 Ron. “RMGC are cel mai mare respect pentru toate instituțiile statului și pentru experții acestora. Când se fac însă afirmații de natură să prejudicieze grav reputația companiei, avem obligația să contracarăm aceste afirmații pe toate căile legale disponibile. Suntem o companie corectă și transparentă și sperăm să fim tratați corect”, afirmă reprezentanții companiei.

RMGC a folosit harta geologică achiziţionată de la IGR, făcând dovada în acest sens cu exemplarul original. “Harta a fost întocmită de IGR în anul 1979, la scara 1:50.000. RMGC a folosit de asemenea harta geologică întocmită de Facultatea de Geologie a Universităţii Bucureşti. Respingem categoric acuzaţia falsificării vreuneia dintre hărţi, acuzaţie formulată de către fostul director general al IGR. RMGC acţionează şi a acţionat întotdeauna cu bună credinţă şi deplina respectare a cadrului legal. Practicile noastre de afaceri exclud orice tentativă de a eluda sau încălca dispoziţiile legale. RMGC își reafirmă respectul pentru toate instituțiile statului român și pentru specialiștii români, inclusiv pentru Institutul Geologic Român (IGR) și experții săi. De asemenea, RMGC tratează cu toată seriozitatea opiniile la adresa proiectului minier, fie ele împotriva sau în favoarea acestuia”, se arată într-un comunicat al companiei.

Despre Proiectul Roșia Montană

Ca urmare a renegocierilor din 2013 și pornind de la un preț al aurului de 1.200 de dolari / uncie, proiectul minier de la Roşia Montană aduce peste 5 miliarde de dolari în economia României. Proiectul în noua formă prevede o garanție de mediu de 146 milioane USD și investiții majorate pentru patrimoniul din Roșia Montană, de 70 de milioane USD.


“Mina de la Roșia Montană va genera mii de locuri de muncă, respectând legislaţia de mediu din România şi Uniunea Europeană și aplicând cea mai modernă tehnologie disponibilă”, se mai precizează în comunicatul RMGC

Etichete: stefan marincea Rmgc
Ultimele Stiri
abonare newsletter