Economie

Care este cel mai ieftin mijloc de transport în România?

Potrivit unei comparații între costul unei călători cu trenul, autocarul, avionul şi maşina personală, făcută de o publicație din România, a rezutat faptul că cea mai ieftină alternativă de transport pentru o singură persoană este autocarul.

Comparație între costul unei călători cu trenul, autocarul, avionul şi maşina personală. Sursă foto www.zfr.ro Comparație între costul unei călători cu trenul, autocarul, avionul şi maşina personală. Sursă foto www.zfr.ro

Ziarul Financiar a calculat costurile la care se ridică o călătorie între Bucureşti şi  cele mai importante oraşe din ţară pe fiecare din cele patru mari alternative de transport disponibile: trenul, maşina personală, autocarul şi avionul.

Avionul devine rentabil în condiţiile în care o persoană trebuie să ajungă rapid la destinaţie, o călătorie Bucureşti – Baia Mare fiind efectuată în mai puţin de o oră şi jumătate, mai rapid cu şase ore şi jumătate decât maşina personală şi cu 11 ore decât cu autocarul sau cu trenul, conform calculelor zfr.ro.


Maşina personală devenine cea mai rentabilă variantă dacă luăm în calcul costurile pentru mai multe persoane. Dacă o familie de patru membri alege să călătorească, spre exemplu, către Braşov, cu trenul costurile se vor ridica la 200 de lei, cu autocarul la 140 de lei, iar cu maşina personală la puţin peste 60 de lei.

Lista detaliată cu comparația dintre costurile de călătorie între București și principalele orașe ale țării poate fi consultată în imaginea atașată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter