Economie

Peste 130 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii intră de astăzi în preaviz. Câţi oameni mai rămân la combinat?

Peste 130 de angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii, care au fost anunţaţi, la sfârşitul lunii iulie, că vor fi disponibilizaţi, îşi primesc preavizele începând de luni, 7 octombrie, aceştia urmând să beneficieze de trei salarii compensatorii, în timp ce la combinat vor mai rămâne aproximativ 230 de persoane.

sursa foto: jurnalul.ro sursa foto: jurnalul.ro

"Preavizele sunt pentru 20 de zile lucrătoare, astfel încât aceste persoane vor pleca din combinat undeva prin 5 noiembrie, urmând să primească trei salarii compensatorii. La Mechel Câmpia Turzii mai rămân circa 230 de persoane care aşteaptă depunerea de către administratorul judiciar a planului de reorganizare judiciară, în 5 decembrie, pentru a vedea care va fi viitorul combinatului. Acesta plan trebuia depus mai demult, dar s-a tot amânat depunerea lui", a declarat pentru Mediafax liderul sindicatului de la Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu.

Potrivit acestuia, cei 230 de angajaţi care mai rămân la Mechel Câmpia Turzii au de lucru, în condiţiile în care se înregistrează comenzi din partea unor parteneri ai societăţii.


Administratorul judiciar care se ocupă de Mechel Câmpia Turzii după intrarea în insolvenţă a anunţat conducerea sindicatului, în 29 iulie, despre intenţia de concediere colectivă a 134 de angajaţi, aceştia urmând să primească trei salarii compensatorii.

Atunci, liderul de sindicat al Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, declara că procedura de concediere colectivă declanşată este legală, în conformitate cu Codul Muncii.


Anterior, mai exact la începutul lunii iulie, administratorul judiciar al combinatului Mechel Câmpia Turzii, care a intrat în insolvenţă în 17 aprilie, a dispus disponibilizarea a 148 dintre cei circa 360 de angajaţi ai societăţii, măsura fiind considerată atunci "ilegală" de către sindicat.

Tribunalul Comercial Cluj a admis, în 17 iulie, solicitarea sindicatului de la Mechel Câmpia Turzii de anulare a procedurii de concediere a celor peste 140 de angajaţi ai combinatului şi a dispus anularea preavizelor acestora. Preşedintele Tribunalului Comercial Cluj, Flavius Moţu, declara că procedura de concediere colectivă derulată în cazul angajaţilor de la Mechel Câmpia Turzii nu a fost legală.


Combinatul siderurgic Mechel Câmpia Turzii (INSI) este a treia fostă companie a grupului Mechel care a solicitat intrarea în insolvenţă.

Cererea de intrare în insolvenţă a fost înaintată instanţei în 22 martie, potrivit unui comunicat transmis de companie, în 12 aprilie, pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).


Grupul rus Mechel a vândut, în februarie, pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 de euro) combinatele metalurgice pe care le deţinea în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.

Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.


Firma Invest Nikarom, înregistrată în România, are ca asociaţi în părţi egale pe Chumakov Victor (58 de ani) şi Chumakova Svetlana (55 de ani), ambii cu cetăţenie rusă.

Combinatul siderurgic Mechel Câmpia Turzii, intrat în insolvenţă în luna aprilie, şi-a reluat, în 20 mai, activitatea de producţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter