Economie

Trelleborg îşi extinde investiţia cu 16 MIL. €. Vezi câte noi LOCURI DE MUNCĂ se vor înfiinţa la Dej

Compania Trelleborg Automotive Dej, care îşi desfăşoară activitatea în Parcul industrial „ARC” din municipiul Dej, intenţionează să îşi extindă considerabil investiţia din această locaţie şi să creeze aproape 300 de noi locuri de muncă.

Trelleborg îşi propune să obţină din partea Guvernului României, prin intermediul Schemelor de Ajutor de Stat, suma de 5,4 milioane de euro pentru cofinanţarea unei investiţii pentru implementarea unui proiect european, prin care va fi construită o hală de producţie şi vor fi achiziţionate echipamente în valoare de aproximativ 16 milioane de euro. Investiţia ar urma să debuteze în cel mai scurt timp, respectiv în trimestrul IV al acestui an, iar producţia efectivă va începe nu mai târziu de trimestrul al II-lea al anului 2014. 

Beneficiile pe care le va genera acest proiect sunt extrem de importante pentru economia întregului judeţ. Mai exact, vor fi create 284 de noi locuri de muncă, ceea ce va ridica numărul total de angajaţi la 585, compania Trelleborg devenind astfel unul dintre cei mai mari angajatori străini din judeţul Cluj. Totodată, datorită efectului său multiplicator, investiţia va genera crearea, pe orizontală, de numeroase alte noi locuri de muncă, dar şi sporirea activităţilor productive ale furnizorilor autohtoni.


Statul câştigă 2 milioane de euro din taxe şi impozite

În plus, la maturizarea proiectului, cifra de afaceri a companiei va creşte de la 40 la peste 100 de milioane de euro anual. În acelaşi timp, având în vedere faptul că circa 70% din producţie se adresează pieţei internaţionale, proiectul va contribui şi la susţinerea exporturilor judeţului Cluj. Se estimează că, anual vor fi colectate suplimentar, sub formă de impozite, taxe şi contribuţii sociale peste 2 milioane de euro.

„Conştientizând multiplele avantaje pe care dublarea capacităţii de producţie a societăţii Trelleborg Automotive le presupune, am decis să sprijinim acest ambiţios proiect. Din aceste considerente am fost la Bucureşti, la Ministerul Finanţelor Publice, împreună cu domnul vicepreşedinte Vakar Istvan, pentru a susţine acest extrem de important investitor care intenţionează să creeze sute de noi locuri de muncă, atât în cadrul propriei companii cât şi, indirect, în cadrul industriei orizontale”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.


Principalul furnizor pentru Dacia

Trelleborg Automotive Dej face parte din Grupul germano-suedez Trelleborg Vibracoustic, lider mondial în producţia de piese antivibraţie pentru autovehicule, cu o cotă de piaţă de 13% (incluzând printre clienţi firme precum Renault-Nissan, Ford, Volkswagen şi BMW. În România, Trelleborg este principalul furnizor pentru producătorul de autovehicule Dacia-Renault.

Ultimele Stiri
abonare newsletter