Economie

Oameni de afaceri spanioli, dispuşi să investească în Spitalul Regional de Urgenţă şi în Autostrada Transilvania

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan s-a întâlnit, joi, cu o delegaţie de oameni de afaceri spanioli care şi-au manifestat intenţia de a investi în România şi în special în regiunea de Nord-Vest.

Cu un bogat portofoliu de proiecte implementate în domeniu medical, Compania Innovaciones Hospitalarias este interesată să investească în dezvoltarea proiectului Spitalului Regional de Urgenţă Cluj şi a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca.

De asemenea, la întâlnire a fost prezent şi un reprezentant al Companiei GrupoVera care reprezintă interesele a 60 de firme spaniole specializate în lucrări de infrastructură rutieră, feroviară, construcţii urbane, dezvoltare aeroporturi, cu lucrări în peste 25 de ţări din întreaga lume. Aceste firme intenţionează să investească în proiectul Autostrada Transilvania, proiectul Drumul Rapid în regim de autostradă Sebeş –Turda, proiectul Trenul metropolitan, proiecte de modernizare a drumurilor judeţene şi proiecte de dezvoltare a parcurilor industriale din judeţul Cluj.


Potrivit declaraţiilor acestora, în perioada imediat următoare, îşi vor deschide la Cluj –Napoca un sediu de firmă şi un spaţiu de prezentare a echipamentelor de tehnică medicală.

abonare newsletter