Economie

Mechel Câmpia Turzii concediază 148 de angajaţi

Administratorul judiciar al combinatului Mechel Câmpia Turzii, care a intrat în insolvenţă în luna aprilie, a dispus disponibilizarea a 148 dintre cei circa 360 de angajaţi ai societăţii, măsura fiind anunţată de liderul de sindicat, Ioan Pascu, potrivit căruia decizia este "ilegală".

sursa foto: jurnalul.ro sursa foto: jurnalul.ro

Liderul de sindicat de la Mechel Câmpia Turzii, Ioan Pascu, a declarat, joi, că angajaţii au fost înştiinţaţi, miercuri, că vor primi preavizele începând de vineri.

"Administratorul judiciar al Mechel Câmpia Turzii a dispus disponibilizarea a 148 dintre cei circa 360 de angajaţi ai combinatului. Oamenii au fost înştiinţaţi miercuri că vor primi vineri şi luni previzele. Decizia este una ilegală şi încalcă toate procedurile legale, în condiţiile în care nu a fost prezentat un plan de reorganizare a combinatului. Administratorul judiciar nu a motivat deloc decizia de concediere, aceasta neavând, din punctul nostru de vedere, nicio justificare economică", a spus Pascu, citat de Mediafax.


Liderul de sindicat a subliniat că, în conformitate cu contractul colectiv de muncă, angajaţii concediaţi de la Mechel Câmpia Turzii vor trebui să primească trei plăţi compensatorii.

Potrivit lui Pascu, vineri dimineaţă, va avea loc la Prefectura Cluj o întâlnire a prefectului Ioan Gheorghe Vuşcan cu conducerea sindicatului şi cu reprezentanţii administratorului judiciar pentru Mechel Câmpia Turzii, în vederea găsirii unei soluţii care să împiedice concedierea celor 148 de angajaţi.


În aprilie, Tribunalul Comercial Cluj a aprobat intrarea în insolvenţă a combinatului, în urma unei cereri formulate de debitoarea Mechel Câmpia Turzii şi de circa zece creditori. Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Comercial Cluj, Flaviu Moţu, în urma acestei decizii, se va intra într-o procedură care are ca scop recuperarea creanţelor şi oprirea acumulării de noi pierderi. El spunea că a fost numit şi un administrator judiciar, o firmă din Bucureşti, care va analiza cele două posibilităţi care există, de reorganizare judiciară a combinatului sau de declarare a falimentului.

Combinatul siderurgic Mechel Câmpia Turzii, intrat în insolvenţă în luna aprilie, şi-a reluat, în 20 mai, activitatea de producţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter