Economie

FMI sprijină măsurile sociale şi economice ale guvernului bulgar

Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a exprimat miercuri sprijinul pentru guvernul bulgar, puternic criticat de către populaţie, în eforturile sale de a ajuta persoanele cele mai defavorizate şi întreprinderile, menţinând în acelaşi timp o anumită stabilitate fiscală, informează joi AFP.

Şeful misiunii FMI, Michele Shannon, a salutat 'voinţa noului guvern bulgar de a menţine continuitatea politicilor macroeconomice, de a consolida protecţia celor mai vulnerabili în societate şi de a aborda rigidităţile structurale cheie', potrivit Agerpres.

Ea s-a referit de asemenea la eliminarea barierelor administrative pentru întreprinderi, creşterea eficienţei serviciilor publice şi a încrederii populaţiei în sistemul judiciar şi lupta împotriva corupţiei ca fiind 'elemente esenţiale pentru a susţine creşterea şi ocuparea forţei de muncă'.

Guvernul de tehnocraţi condus de economistul Plamen Oreşarski, la putere de o lună de zile, se confruntă cu un val masiv de proteste izbucnite după numirea la 14 iunie în fruntea Agenţiei Naţionale de Securitate (DANS) a unui deputat controversat, Delian Peevski. Mogulul media de 32 de ani, care are legături cu o bancă importantă, este suspectat de activităţi ilegale de către opinia publică.

Aproximativ 5.000 de persoane s-au adunat miercuri, pentru a 20-a zi consecutiv, în faţa parlamentului şi a sediului guvernului de la Sofia, scandând lozinci precum 'Demisia!' şi 'Mafia!' la adresa oficialilor suspectaţi de luare de mită de la comunitatea de afaceri.


 

Etichete: fmi
Ultimele Stiri
abonare newsletter