Economie

Restructurarea CFR, realizată cu BERD

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/17/tren-cfr.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Singura şansă reală de restructurare şi modernizare a companiei CFR este de a lucra împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), folosind atât creditul primit, dar mai ales expertiza din partea instituţiei, a declarat premierul Ponta, după întâlnirea cu preşedintele băncii. </strong></p>

 


Unul dintre principalele subiecte ale discuţiei de luni dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele BERD, Suma Chakrabarti, aflat la Bucureşti, a fost de altfel restructurarea CFR, alături de alte proiecte, precum construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov.

Ponta a arătat că România se află pe locul al treilea ca volum al investiţiilor în portofoliul general al BERD şi că, în prezent, cel mai important proiect derulat cu sprijinul acestei instituţii este restructurarea CFR, adăugând că îşi propune ca România să avanseze pe primul loc în portofoliul de investiţii al băncii.


"Consider că singura şansă reală de restructurare şi modernizare a companiei, a CFR, este aceea de a lucra în strânsă legătură cu BERD, a folosi creditul pe care l-am primit şi mai ales expertiza privind restructurarea unei companii de asemenea dimensiuni. Este un angajament al Guvernului de a duce la bun sfârşit acest proiect esenţial pentru România, în colaborare cu BERD", a afirmat Ponta.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a acordat un împrumut de 175 milioane euro companiei CFR, permiţând plata datoriilor curente.

abonare newsletter