Economie

De ce au ajuns la cuțite directorul Clujana și președintele CJ Cluj?

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/08/fabrica clujana.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Declaraţiile recente din plenul Consiliului Judeţean, conform cărora fabrica de încălţăminte Clujana ar putea intra în insolvenţă din cauza datoriilor de peste 1,3 milioane de euro, au dus la pierderea unui contract important, motiv pentru care „conducerea societăţii vrea să-i dea în judecată pentru despăgubiri pe Horea Uioreanu și pe consilierul județean PPDD Axente Husar”, declară directorului societăţii, Puiu Şumlea, citat de presa locală. </strong></p>

 


Declaraţiile celor doi ar fi adus „mari defavoruri și deservicii companiei”.

„Din acest motiv s-a pierdut ieri un contract pentru o întreagă linie de cusut, sau chiar două, pe o perioadă de 2 ani. Contractul a fost negociat în condiții foarte avantajoase, minim 200.000 euro[...]. Pentru noi apariția în presă cu intrarea în insolvență a companiei ne afectează enorm, noi prin asta pierdem contracte cu clienți foarte importanți. Întrepreinderea Clujana este de sine stătătoare, deși aparține Consiliului Județean, fiecare salariat este plătit din ceea ce se produce, această întreprindere luptă  pe piața liberă ca orice SRL.  De când  a ajuns Uioreanu Președintele CJ, nu a fost niciodată în fabrică“, susţine Şumlea.


Uioreanu, rămas fără cuvinte

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu a declarat, pentru Monitorul de Cluj, că nu crede că a greşit în vreun fel declarând că insolvenţa este o soluţie. „Este o măsură normală de reorganizare”, reafirmă Uioreanu. El a refuzat totuşi să comenteze ameninţarea de acţionare în instanţă venită de la Şumlea.

Consternare în rândul CA

Deşi „momentan nu se ia în calcul demiterea domnului Şumlea”, declaraţiile se vor discuta într-o şedinţă a Consiliului de Administraţiei, convocat, cel mai probabil, săptămâna viitoare, potrivit preşedintelui CA, Daniel Mihiş. „Sunt consternat de declaraţiile acestuia. Probabil că vin pe fondul unor tensiuni personale. Înţeleg stresul prin care trece din cauza situaţiei societăţii, însă nu se justifică un astfel de comportament. În ultima vreme ne-am întâlnit cu patru investitori. Am verificat însă şi nu este niciun contract care să nu se fi semnat”, a precizat Mihiş.


Precizăm că directorul Clujana a fost de negăsit după ce a aruncat „bomba”, deşi am încercat să-l contactăm atât telefonic, în nenumărate rânduri, cât şi prin e-mail.

CJ, acţionar majoritar

Consiliul Judeţean Cluj deţine peste 93 la sută din acţiunile SC Clujana SA, restul aparţinând unei asociaţii a angajaţilor şi SIF Oltenia.


Fondată în 1911, Clujana a fost cea mai mare fabrică de pielărie şi încălţăminte din ţară, cu peste 11.000 de angajaţi şi milioane de perechi de pantofi pentru piaţa românească şi export. După '89 a fost închisă cinci ani şi redeschisă în 2004. Acum are 360 de angajaţi şi încearcă să supravieţuiască.

Ultimele Stiri
abonare newsletter