Economie

Profitul Samsung, nivel RECORD în primul trimestru

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/26/samsung-building.jpg" border="0" width="450" height="229" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Profitul Samsung Electronics a crescut cu 42% în primul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la nivelul record de 7.150 miliarde woni (6,4 miliarde dolari), susţinut de vânzările solide de smartphone-uri Galaxy, care au compensat rezultatele mai slabe ale diviziei de televizoare.</strong></p>

Analiştii consultaţi de Bloomberg anticipau un profit net de 6.730 miliarde de woni.

Vânzările grupului sud-coreean au avansat de la 45.300 miliarde de woni la 52.900 miliarde de woni (47,6 miliarde de dolari).


Cererea pentru smartphone-urile Samsung, inclusiv Galaxy S4, la vânzare de vineri în Coreea de Sud, dar şi pentru telefoane mai ieftine destinate pieţelor emergente, a susţinut rezultatele grupului.

"Samsung va avea rezultate şi mai bune în următoarele trimestre, ceea ce mă face să cred că pe ansamblul anului va depăşi câştigul Apple. Preţul mediu de vânzare al smartphone-urilor ar putea coborî un pic, după ce companiile introduc telefoane mai ieftine", a declarat Heo Pil Seok, director general la Midas International Asset Management, fond de investiţii cu active de circa 5,4 miliarde de dolari.


Vânzările Galaxy S4 le vor "depăşi substanţial" pe cele ale modelului precedent, S3, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Samsung pentru divizia de comunicaţii mobile, Kim Hyun Joon.

Apple a raportat în această săptămână prima scădere din ultimul deceniu a profitului trimestrial.



 

Citește și:


Profitul Apple a scăzut pentru prima dată în ultimii 10 ani

 



Ultimele Stiri
abonare newsletter