Economie

Preţul pâinii va continua să crească

<p>Taxa pe valoarea adăugată (TVA) la pâine nu poate fi redusă în următorii 2-3 ani, deoarece această taxă este o sursă foarte importantă pentru finanţarea cheltuielilor bugetare, inclusiv pentru investiţii şi cofinanţare, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.</p>

La rândul său, preşedintele Patronatului din Industria de Morărit ş Panificaţie (Rompan), Aurel Popescu, a declarat că preţul pâinii va continua să crească, pentru că există un decalaj mare între majorarea de preţ la grîu şi cea de la pâine. Totuşi, preşedintele Rompan nu a precizat cu cât se va scumpi pâinea şi când va avea loc această majorare, declarând doar că aceste lucruri depind de fiecare agent economic, mai exact de momentul în care aceştia vor constata că au costuri mai mari decât preţul la care vând.

Vă reamintim că pe la jumătatea lunii februarie, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Agricultură Agrostar, Nicolae Ştefan, spunea că preţul pâinii şi al produselor de panificaţie va creşte cu 10-15% în perioada următoare. „În vara anului trecut producătorii au exportat 1,7 milioane tone de grâu cu circa 200 de euro pe tonă, iar acum va trebui să importam grâu cu 250-280 euro/tonă. Este firesc ca preţurile la produsele din grâu, la pâine, să crească cu circa 10-15%”, preciza la acea vreme preşedintele Agrostar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter