Economie

Clujenii s-au înghesuit să-şi achite impozitele

<p class="MsoNormal">Deşi au trei luni la dispoziţie pentru a-şi achita impozitele şi taxele locale fără a plăti penalităţi, clujenii s-au înghesuit în primele zile lucrătoare ale acestui an să scape de datorii.</p> <p>Astfel, în prima zi lucrătoare din anul 2011, respectiv 3 ianuarie, peste 2.000 de cetăţeni şi-au achitat taxele şi impozitele locale. Dintre aceştia, 1.999 de persoane au plătit la ghişeele Direcţiei de taxe şi impozite din Piaţa Unirii nr. 1 şi la primăriile de cartier, valoarea plăţilor ridicîndu-se la 310.555 de lei. Totodată, 21 de persoane au ales să achite taxele şi impozitele de acasă, în sistem on-line, valoarea încasărilor prin această modalitate de plată fiind de 5.755 de lei.</p>

Reprezentanţii municipalităţii au precizat că, de la anunţarea implementării sistemului on-line de plăţi în Primăria municipiului Cluj-Napoca, 66 de persoane au solicitat eliberarea unor ID-uri care să le permită accesarea sistemului electronic de plată.

Cetăţenii beneficiază de reducere de 10% din valoarea totală a impozitelor şi taxelor locale achitate integral pînă la data de 31 martie 2011. Pentru plata la ghişee, cetăţenii au la dispoziţie casieriile Direcţiei Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, situate în Piaţa Unirii nr. 1 şi la sediile Primăriilor de cartier din Mănăştur, Mărăşti, Someşeni, Grigorescu şi Zorilor.


Primăria le reaminteşte clujenilor că plata taxelor şi impozitelor locale se poate face şi cu cardul, la oricare dintre ghişeele mai sus amintite.

În ceea ce priveşte abonamentul de parcare pentru anul în curs, acesta poate fi achitat pînă în data de 31 martie 2011. După această dată, locurile neachitate se consideră vacantate şi se vor redistribui în ordinea cererilor depuse.     M. O.

abonare newsletter