Economie

Unde se poate depune D 112?

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/21_ziua/depunere-declaratii-finanat.jpg" border="0" alt="depunere declaratii de venit la finanţe" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Finanţele clujene au „alocat” începând de astăzi un număr de 29 de ghişee pentru depunerea declaraţiei unice pentru contribuţii şi impozit pe salarii, D 112.</p> <p>Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Cluj atrage atenţia persoanelor juridice şi fizice care au calitatea de angajator că declaraţiile D 112 aferente lunii ianuarie 2011 nu se mai pot depune la casele de asigurări.</p> <p>De asemenea, potrivit DGFP Cluj, sediile secundare cu peste cinci salariaţi nu mai depun declaraţia cu impozitul pe venit la organul fiscal. Astfel, D 112 va fi depusă numai de către sediul principal la organul fiscal competent, inclusiv pentru sediile secundare.</p>

„Având în vedere noutatea, atât a declaraţiei D112, cât şi a procedurilor de depunere şi prelucrare (respectiv a faptului că declaraţia depusă la ghişeu urmează să fie validată la nivel naţional , iar contribuabilii trebuie să verifice ulterior pe siteul ANAF dacă declaraţia este corectă), rugăm contribuabilii să depună declaraţiile înaintea zilelor de vârf, respectiv înaintea datei de 24-25 februarie, în vederea desfăşurării activităţii de depunere/prelucrare în condiţii optime”, precizează reprezentanţii DGFP Cluj.

Pentru contribuabilii din raza municipiului Cluj-Napoca, vor fi deschise începând de astăzi 24 de ghişee cu program de lucru între orele 8-19 şi cinci ghişee cu program de lucru între orele 8-14.


Clarificări privind depunerea situaţiilor financiare

În ceea ce priveşte termenul pentru întocmirea şi depunerea la organul fiscal a situaţiilor financiare anuale, reprezentanţii DGFP Cluj menţionează că, în cazul societăţilor comerciale, a companiilor naţionale, a regiilor autonome şi a institutelor naţionale de cercetare-dezvoltare, acesta este de 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar. Pentru celelalte persoane, termenul limită este de 120 de zile de la încheierea exerciţiului financiar.

„Persoanele care de la constituire nu au desfăşurat activitate, precum şi cele aflate în lichidare, potrivit legii, vor depune o declaraţie în acest sens în termen de 60 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, la unităţile teritoriale ale Ministerului Economiei şi Finanţelor”, precizează DGFP Cluj.


Contribuabilii care aparţin de Administraţia Finaţelor Publice (AFP) Cluj-Napoca, precum şi cei din raza AFP Comunale Apahida, Baciu şi Gilău, trebuie să depună situaţiile financiare anuale la sediul DGFP Cluj, Piaţa A. Iancu nr: 19, et.2, cam. 240.

Ultimele Stiri
abonare newsletter