Economie

Companiile româneşti încep să le cumpere pe cele austriece. TeraPlast Bistriţa, la o tranzacție de 16,5 mil. euro.

TeraPlast Bistriţa cumpără Grupul Wolfgang Freiler de la familia austriacă Uhl. Tranzacţia este în valoare de 16,5 milioane de euro.

Compania TeraPlast cumpără o companie austriacă / Foto: site TeraPlast Compania TeraPlast cumpără o companie austriacă / Foto: site TeraPlast

 

 


O compania românească listată la bursă, TeraPlast Bistrița, controlată de clujeanul Dorel Goia, a anunțat că semnează un acord cu familia Uhl din Austria pentru achiziția Grupului Wolfgang Freiler, scrie zf.ro.

 


Preţul tranzacţiei producătorului de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa a fost stabilit la 16,53 milioane de euro. La această sumă se adaugă un mecanism de „earn-out”, precizează sursa citată, în funcţie de performanţa EBITDA consolidată a grupul austriac în 2024.

În ceea ce privește durata, tranzacţia va fi finalizată în câteva luni, iar unitățile companiei austriece se află pe teritoriul Ungariei.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

MOL România are un nou director executiv. Gábor Mozga este noul CEO al companiei petroliere.

Românii au „boicotat” firmele și băncile austriece din vorbe. Băncile cu capital austriac fac în continuare profit în România

abonare newsletter