Economie

Alocații mai mari în 2024. Primele alocații majorate pentru minori vor fi plătite în luna februarie.

Copiii și tinerii care sunt la liceu vor primi alocații mai mari în 2024. Ministrul Muncii a anunțat că primele plăți se vor face în februarie.

Alocații mai mari pentru copii și tineri din februarie 2024 / Foto: depositphotos.com Alocații mai mari pentru copii și tineri din februarie 2024 / Foto: depositphotos.com

 

 


Alocaţiile de stat pentru copii au fost majorate cu 13,8% din ianuarie 2024, de acestea beneficiind 3,6 milioane de copii şi tineri, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Primele alocaţii majorate vor fi plătite, însă, în luna februarie a anului în curs.

 


„3,6 milioane de copii şi tineri care urmează cursuri liceale şi profesionale vor beneficia de sume mai mari aferente alocaţiilor de stat. Plăţile se fac din bugetul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Alocații mai mari în 2024

Astfel, alocaţiile vor creşte de la 256 de lei pe lună la 292 de lei pe lună pentru copiii peste 2 ani şi pentru tinerii care urmează cursuri liceale şi profesionale.


Pentru copiii cu handicap, cu vârste de până la 18 ani, alocațiile vor crește de la 631 de lei la 719 lei.

Conform execuţiei preliminare a bugetului, MMSS a plătit în anul 2023 suma de 13,26 miliarde de lei pentru alocaţiile de stat pentru copii. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Pensii 2024. Când se plătesc pensiile majorate în ianuarie 2024?

Pensiile și alocațiile cresc de la 1 ianuarie. Vezi la ce sumă vor ajunge pensiile și alocațiile, în 2024.

Ultimele Stiri
abonare newsletter