Economie

Marți încep înscrierile în programul „Casa Verde Fotovoltaice” în Cluj! Finanţare de 20.000 de lei pentru instalarea de panouri

Înscrierile în programul „Casa Verde Fotovoltaice” în Cluj încep marți, 6 iunie. Clujenii vor putea beneficia de finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice.

Finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice / Foto: pixabay.com Finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice / Foto: pixabay.com

 

 


Persoanele fizice se pot înscrie în noua sesiune a Programului „Casa Verde Fotovoltaice” începând de marți şi până pe data de 8 iunie, pentru Regiunea Nord-Vest (judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş).

 


Finanţarea acordată fiecărui solicitant admis se ridică la valoarea de 20.000 de lei, cu condiţia unei contribuţii proprii a beneficiarului de 2.000 de lei.

Bugetul total alocat programului „Casa Verde Fotovoltaice 2023” se ridică la valoarea de 1,75 miliarde de lei.


În cazul ediţiei din acest an, înscrierea solicitantului se face prin completarea unor câmpuri predefinite şi încărcarea documentelor necesare în aplicaţia informatică.

Acestea din urmă sunt: actul de identitate al solicitantului, valabil la data înscrierii în aplicaţie; certificatul de atestare fiscală privind obligaţiile de plată către bugetul de stat, emis pe numele solicitantului de către organul teritorial de specialitate al Ministerului Finanţelor, în termen de valabilitate la data înscrierii în aplicaţie; certificatul de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale şi alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul, în termen de valabilitate la data înscrierii în aplicaţie; extras de carte funciară, nu mai vechi de 60 de zile la data înscrierii în aplicaţie; copia cărţii funciare colective, din care să rezulte maximum două unităţi individuale trecute pe aceeaşi carte funciară care adunate să fie egale cu un întreg, în cazul imobilelor-construcţii, dintre care unele părţi sunt comune, iar restul sunt proprietăţi individuale, pentru care se întocmesc o carte funciară colectivă şi câte o carte funciară individuală.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Inedit! Un student de la UTCN Cluj-Napoca a creat pantofii care îți încarcă telefonul în timp ce mergi

Sindicaliștii din Sănătate anunță că vor declanșa grevă generală: „Pe 7 iunie vom începe cu o grevă japoneză”

Ultimele Stiri
abonare newsletter