Economie

Minivacanța de 1 iunie aduce prețuri la cazare mai mari decât anul trecut. 65% dintre persoane au în plan o vacanță în România

Anul acesta minivacanța de 1 iunie aduce prețuri la cazare cu 16% mai mari decât anul trecut, potrivit unui sondaj realizat de o agenție de turism.

Anul acesta minivacanța de 1 iunie aduce prețuri la cazare cu 16% mai mari decât anul trecut/ Foto: pixabay.com Anul acesta minivacanța de 1 iunie aduce prețuri la cazare cu 16% mai mari decât anul trecut/ Foto: pixabay.com

 

Minivacanța de 1 iunie aduce prețuri la cazare cu 16% mai mari decât în 2022, potrivit unui sondaj realizat de o agenție de turism, citată de economica.net.


 

Cu toate acestea, 65% dintre respondenții sondajului au confirmat că au în plan o vacanță în România în perioada Rusaliilor.


Se anunță o vară plină pentru jucătorii din industria turismului național, mai ales că, în sfârșit, piața s-a stabilizat, nu mai există incertitudini privind deplasările, iar acest lucru se reflectă în numărul mare de rezervări.

De asemenea, sezonul estival debutează cu o nouă minivacanță. Bugetarii vor avea liber atât joi, 1 iunie, cât și luni, 5 iunie, a doua zi de Rusalii. 


65% dintre corespondenți au în plan o vacanță în România

Conform unui sondajului citat, 65% dintre respondenți au confirmat că au în plan o vacanță în România în perioada Rusaliilor, în timp ce 6% dintre ei spun că își vor petrece zilele libere în străinătate. Pe de altă parte, 29% dintre cei chestionați susțin că încă nu au planuri de minivacanță, însă partea bună e că hotelierii încă anunță disponibilități și oferte last minute pentru Rusalii.

De asemenea, 56% dintre respondenți vor să-și petreacă vacanța cu familia, 36% în cuplu, iar 8% singuri.


În ceea ce privește prețurile, agenția de turism anunță o creștere a tarifelor la cazare cu 16% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Prețul mediu pentru o noapte de cazare în weekendul prelungit de Rusalii este de 296 lei/ cameră dublă. Prețul mediu pentru 2 persoane, 2 nopți, începe de la 797 lei, prețul mediu pentru 2 adulți, 2 copii, 2 nopți, începe de la 1050 lei, iar prețul mediu pentru 2 adulți, 2 copii, 3 nopți începe de la 1430 lei.

Potrivit sondajului realizat, atunci când vine vorba despre vacanțele în familie, cei care călătoresc alături de copii țin cont de următoarele criterii: 69% dintre voturi au mers către o cameră de tip Family, 49% dintre voturi sunt pentru piscină pentru copii, 27% dintre voturi au mers și către opțiunea activităților pentru copii organizate la cazare, 38% dintre voturi au mers și pentru un loc de joacă pentru cei mici, în timp ce 12% dintre voturi au mers către meniul dedicat copiilor.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se apropie o nouă minivacanță. Când vor pica următoarele zile libere pentru angajați

Studiu: Unde vor românii să-şi petreacă vacanța de vară. Peste 60% își planifică vacanțele din timp

Ultimele Stiri
abonare newsletter