Economie

Haos pe piața IT din Cluj! Consultant: „O companie a trecut deja la concedieri în masă, alte două se pregătesc”

După anunțul că Telenav își închide sediul din Cluj, mai multe vești proaste vin pentru IT-iști. Un consultant susține că o multinațională a început deja „concedieri în masă”, iar alte două companii se pregătesc să ia decizii dure.

Un consultant anunță că urmează concedieri și decizii grele în companii de IT din Cluj / Foto: depositphotos.com Un consultant anunță că urmează concedieri și decizii grele în companii de IT din Cluj / Foto: depositphotos.com

 

 


Doru Șupeală, consultant de marketing, management și business, spune că urmează „vremuri grele” pentru angajații din IT din Cluj. După vestea că Telenav își închide sediul de la Cluj, decizie care afectează viețile a 170 de persoane, Șupeală susține că încă două companii de IT din Cluj se „se pregătesc să anunțe decizii identice”:

 


„Știrea despre închiderea biroului Telenav de la Cluj a fost confirmată, peste 170 de angajați sunt disponibilizați de la final de iunie, primind câteva compensații. Vestea proastă este că nu va fi singura știre de acest fel pe care o vom auzi în această perioadă. Încă două companii IT cu vechime pe piața din Cluj (multinaționale din outsourcing, una are sediul în The Office) se pregătesc să anunțe decizii identice. Iar o altă multinațională IT de dimensiuni mari (sediul din Cluj e lângă Iulius Mall) a trecut deja la concedieri în masă, disponibilizările afectând deja zeci de angajați care erau de câteva luni pe bench (nu aveau proiecte plătite de clienți la care să lucreze).

Vin vremuri grele pentru multă lume. Dar e prima dată când industria software este prima afectată de așteptata recesiune. Vom auzi multe vești (g)rele în perioada următoare. Capul sus, minte pozitivă și curaj tuturor”, a explicat Doru Șupeală, realizatorul podcastului Hacking Work.


Telenav, Inc. și-a notificat angajații miercuri cu privire la intenția de a-și închide sediul din Cluj până la finalul anului 2024, au confirmat reprezentanții companiei pentru economedia.ro. Activitatea companiei ar urma să se mute în SUA și China. Cei 172 de angajați care sunt afectați de această decizie vor primi un „pachet de sprijin cuprinzător”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Val de teamă în rândul IT-iștilor români, după concedierile din Vest. Mai multe companii IT au anunțat disponibilizări

Lovitură pe piața IT! O companie din Cluj își închide sediul. Aproape 200 de angajați sunt afectați

Ultimele Stiri
abonare newsletter