Economie

Cei mai importanți directori de companii aeriene și aeroporturi din Europa își dau întâlnire la Cluj

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj va organiza în 24 martie cea de-a doua ediție a prestigioasei conferințe internaționale de aviație Aviation-Event CLJ, desfășurată pentru prima dată în primăvara anului 2022.

foto arhivă. Sursă foto Facebook Aeroportul Internațional Cluj-Napoca foto arhivă. Sursă foto Facebook Aeroportul Internațional Cluj-Napoca

 

Evenimentul va reuni profesionişti din domeniul aviaţiei civile de la nivel internaţional, reprezentanţi ai autorităţilor naţionale relevante şi directori de companii aeriene şi aeroporturi din Europa şi din România. 


„Conferința aduce la Cluj-Napoca cât mai mulți factori decidenți din industria aviației civile și din ecosistemul de reglementare pentru o serie de prezentări și dezbateri moderate interactiv, dar și oportunități de networking într-un cadru pitoresc renumit în întreaga lume, precum Transilvania”, transmit reprezentanții Aeroportului Internațional Cluj. 

Printre invitații care vor ajunge la Cluj se numără József Váradi, CEO Wizz Air, Jost Lammers, CEO Aeroportul Munchen, Nazareno Ventola, CEO Aeroportul Guglielmo Marconi din Bologna, Bettina Ganghofer, CEO Aeroportul Internațional Salzburg sau Jesus Caballero Pinti, CEO Aeroportul Sofia. 


De exemplu, în cadrul unei dezbateri se va discuta despre perspectivele privind decarbonizarea și protecția mediului, precum și reziliența operațională, unde vor vorbi, printre alții, Costin Iordache - CEO Tarom sau Samil Karakas, vicepreședinte senior zboruri regionale, Turkish Airlines Anadolujet.

„Conferinţa internaţională Aviation-Event 2023 CLJ va viza subiecte de interes privind starea redresării în contextul post-pandemie, planurile de reziliență a aviației europene, impactul și strategiile de atenuare a efectelor crizelor de combustibil și energie, până la provocările dezvoltării durabile a aviației din Europa Centrală și de Est”, declară David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Directorul Aeroportului Cluj a participat la cea de-a 67-a şedinţă de Board ACI World

Transportul aerian de mărfuri, în continuă creștere! Aeroportul Cluj va avea terminal cargo

Investiții noi la Aeroportul Internațional Cluj! Clădire construită pentru a crește capacitatea de intervenție a pompierilor

abonare newsletter