Actualitate

Investiții noi la Aeroportul Internațional Cluj! Clădire construită pentru a crește capacitatea de intervenție a pompierilor

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj-Napoca continuă dezvoltarea infrastructurii aeroportuare prin implementarea unui nou proiect pe fonduri europene.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii au semnat Contractul de Finanțare pentru realizarea obiectivului de investiții „Clădire remiză PSI, dotată și utilată”/ Foto: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj - Facebook

 

 


Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii au semnat Contractul de Finanțare pentru realizarea obiectivului de investiții „Clădire remiză PSI, dotată și utilată”, proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

 


Proiectul constă în construcția unei remize PSI (Prevenirea și Stingerea Incendiilor - n. red.)  dotate și utilate cu echipamente care să asigure gararea și mentenanța autospecialelor, precum și dotarea cu utilități pentru personalul Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al aeroportului, ceea ce va asigura creșterea capacității de intervenție a pompierilor în oricare zonă de risc a aeroportului în cazul producerii unui accident/ incident și totodată, va reduce timpii de reacție și intervenție a personalului din cadrul serviciului privat pentru situații de urgență în cazul unei situații de urgență.

Proiectul „Clădire remiză PSI, dotată și utilată”, cod SMIS 2014+ 141838 are o perioadă de implementare de 60 de luni, respectiv între data 01.09.2019 și 31.12.2023.


Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 17.282.733,93 lei, din care valoarea cofinanțată de Uniunea Europeană este de 12.380.615,91 lei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Noi autospeciale de intervenție pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj: „Siguranța este pe primul loc”

Noi echipamente pentru detectarea incendiilor pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu" Cluj

VIDEO. INCENDIU la aterizarea unui avion pe aeroportul din Cluj! Pasagerii sunt evacuați

Ultimele Stiri
abonare newsletter