Economie

Cât câștigă în medie un consultant fiscal? Cluj-Napoca, printre orașele cu cele mai multe locuri de muncă disponibile

Un angajat pe poziția de consultant fiscal din România poate câștiga până la 1.300 de euro/lună. Cererea este mare în municipiul Cluj-Napoca.

Un angajat pe poziția de consultant fiscal din România poate câștiga până la 1.300 de euro/lună. Cererea este mare în municipiul Cluj-Napoca/ Foto: depositphotos.com Un angajat pe poziția de consultant fiscal din România poate câștiga până la 1.300 de euro/lună. Cererea este mare în municipiul Cluj-Napoca/ Foto: depositphotos.com

 

 


Potrivit datelor platformei BestJobs, scriz zf.ro, un angajat pe poziţia de consultant fiscal are un salariu care variază, în medie, între 850 şi 1.300 de euro net pe lună.

 


În prezent, 466 posturi vacante pentru poziţia de consultant fiscal sunt disponibile pe platformă, iar cea mai mare căutare este în Cluj-Napoca și București.

CITEȘTE ȘI:
Clujul, între oraşele cu cele mai multe oportunităţi de muncă, în 2022. Care au fost cele mai mici și cele mai mari salarii?
Ce venituri cresc în anul 2023: Salariu minim, pensii, salarii bugetari. Vezi lista completă

Angajatul ideal pentru acest post trebuie să susțină un examen şi să devină membru în Camera Consultanţilor Fiscali din România. De asemenea un astfel de specialist are cunoştinţe solide ale legislaţiei şi procedurilor fiscale; experienţă în relaţia cu autorităţile fiscale române, cunoştinţe avansate MS Office (Excel, Word), cunoştinţe în domeniul preţurilor de transfer şi a servicii fiscale internaţionale.


„Un consultant fiscal acordă asistenţă fiscală şi oferă servicii profesionale în domeniul fiscal. Este o profesie liberală, şi face parte din categoria profesiilor reglementate prin lege. Pentru a deveni un consultant fiscal trebuie să dai un examen şi să devii membru în Camera Consultanţilor Fiscali din România. Un astfel de specialist are cunoştinţe solide ale legislaţiei şi procedurilor fiscale; experienţă în relaţia cu autorităţile fiscale române, cunoştinţe avansate MS Office (Excel, Word), cunoştinţe în domeniul preţurilor de transfer şi a servicii fiscale internaţionale. Totodată mai sunt necesare şi capacitatea de analiza şi elaborare de rapoarte către management cu referire la impozite şi taxe, capacitate foarte bună de relaţionare şi comunicare sau abilitatea de a lucra cu termene scurte. Salariul unui consultant fiscal variază între 850 - 1300 euro lunar/net şi se fac angajări în Bucureşti, Cluj-Napoca şi remote”, explică Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs, pentru sursa citată anterior.

Printre beneficiile extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, zile în plus la concediul de odihnă, în funcţie de vechimea în cadrul companiei, oferte speciale şi o gamă largă de servicii suplimentare, asigurare voluntară de sănătate în clinici private partenere și cursuri de formare profesională.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

2022 a lovit crunt. Peste 13.000 de firme şi-au suspendat activitatea. Clujul, pe locul doi în țară

Noi categorii de IT-iști scapă de plata impozitului pe venit, de la 1 ianuarie 2023. Cine se încadrează?

abonare newsletter