Economie

O treime dintre români preferă să dăruiască de Crăciun produse pentru casă sau o vacanță

O treime dintre români (33%) preferă să dăruiască de Crăciun produse din categoria home & deco, însă pe lista cadourilor se află şi vacanţele.

O treime dintre români (33%) preferă să dăruiască de Crăciun produse din categoria home & deco, însă pe lista cadourilor se află şi vacanţele/ Foto: pixabay.com O treime dintre români (33%) preferă să dăruiască de Crăciun produse din categoria home & deco, însă pe lista cadourilor se află şi vacanţele/ Foto: pixabay.com

 

 


O treime dintre români (33%) preferă să dăruiască de Crăciun produse din categoria home & deco, însă pe lista cadourilor se află şi vacanţele, arată datele studiului „Shopper Trends Pulse”.

 


Conform cercetării, realizate de NielsenIQ, citată de Travelminit.ro, la nivel european, 37% din bugetul alocat pentru Crăciun este rezervat cadourilor, iar România se aliniază acestui trend. Astfel, cei mai mulţi români preferă să dăruiască de Crăciun produse din categoria home & deco (33%), dar şi haine, cosmetice sau bijuterii.

CITEȘTE ȘI:


2 din 5 părinți care lucrează în străinătate nu își petrec Crăciunul alături de copii, în România
Prea săraci pentru un Crăciun bogat. Românii stau acasă de sărbători din cauza creşterii preţurilor la utilităţi, alimente şi carburanţi

Pe de altă parte, tot mai mulţi români pun mai mare preţ pe experienţe decât pe bunurile materiale de Crăciun, în aşa fel încât ofertele de vacanţă sunt căutate cu interes în această perioadă.

Peste 60% dintre europeni preferă Crăciunului în familie și prieteni

Studiul de specialitate relevă, totodată, că 66% dintre cumpărătorii europeni sunt pasionaţi de Crăciun şi consideră că sărbătorile alături de familie şi prieteni sunt foarte importante.


În acelaşi timp, 28% dintre consumatori au declarat că vor fi mai rezervaţi în ceea ce priveşte cheltuielile de Crăciun, semn că inflaţia şi creşterile preţurilor la gaze şi energie, în mod special, i-au determinat să fie mai atenţi cu bugetul lor. În România, se află pe un trend ascendent capitolul alimente de origine locală, ceea ce înseamnă că românii vor încerca să apeleze mai mult la brandurile din ţară pentru mesele festive, o iniţiativă cu un impact benefic asupra economiei naţionale, susţin reprezentanţii platformei de rezervări online.

Potrivit NielsenIQ, aproape o treime (32%) dintre cumpărători spun că anul acesta vor cumpăra mai multe produse la promoţie, în încercarea de a reduce costurile. De asemenea, anii de pandemie şi dezvoltarea platformelor digitale au schimbat obiceiurile de achiziţie ale consumatorilor, iar în momentul de faţă nouă din zece participanţi sunt de părere că vor utiliza magazinele online pentru a cumpăra cadourile de Crăciun. Cu toate acestea, pentru cumpărăturile de alimente pentru mesele festive de sărbători şi nu numai, aceştia vor merge mai degrabă în magazinele fizice, o practică devenită deja tradiţie.

CITEȘTE ȘI:

Zile friguroase în Cluj! Cum va fi vremea în perioada Crăciunului

Bomboanele pentru bradul de Crăciun, peste 70% zaharuri din glucide în 100 de grame. Tu știi ce consumi?

Ultimele Stiri
abonare newsletter