Economie

Opinie. Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Terapia va evalua preluarea mărcii Clujana”

Imediat după ce am aflat veștile despre Clujana am dat în lucru la echipa de marketing posibilitatea de a prelua și transforma marca Clujana într-o marcă de gama de medicamente sau de suplimente alimentare sau, în orice caz, într-o marcă asociată sănătății.

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj

 

 


Este un proiect sensibil și dificil, pentru că înseamnă trecerea într-un sector unde sunt reguli speciale de dezvoltare de produse. Cel mai bun exemplu din Cluj-Napoca de transformare a unei mărci este gama Gerovital, unde trebuie subliniat că s-a muncit foarte mulți ani pentru a o aduce la succesul din prezent.

 


Ne bucurăm că proprietarul mărcii dorește să păstreze în viață un astfel de activ, care, chiar dacă este necorporal, adică nu are un suport fizic, poate avea o valoare extrem de mare de piață, dacă este asociată unui produs sau serviciu care aduce valoare adăugată.

Există desigur o posibilitate mare ca și alte companii din alte domenii să fie interesate de această marcă, este sigur că marca Clujana nu va dispărea. Este desigur important ca transferul mărcii să fie făcut într-un timp cât mai scurt, pentru a nu-i dilua notorietatea.


Am mai încercat de asemenea să demarăm discuții și cu Institutul Cantacuzino pentru a colabora în vederea dezvoltării mărcilor acestuia în proiecte comune, ar fi păcat ca super-marci precum Polidin și Cantastim, pretabile inclusive la internaționalizare, să se piardă. Sunt încă extrem de multe mărci istorice ale României aflate în domeniul public, extrem de valoroase, dar care din păcate nu sunt exploatate în interesul păstrării lor ca și embleme ale statului român modern.

Opinie de Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Alin Tișe: „Este exclus un cartier de locuințe în locul Clujana. Fabrica nu a fost căpușată de nimeni, e vorba de concurență”

Opinie. Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: „S-a închis Clujana. Este o zi tristă pentru clujenii nostalgici”

Ultimele Stiri
abonare newsletter