Economie

Weekend dedicat producătorilor locali! Piețe cu produse proaspete la Stadion, în Piața Unirii și Piața Avram Iancu. FOTO

Acest weekend este dedicat producătorilor locali și iubitorilor de produse locale, în Cluj-Napoca. În Piața Unirii, Piața Avram Iancu și zona Stadionului regăsim în aceste zile târguri și piețe cu roadele muncii meșterilor și producătorilor.

Piețe cu produse proaspete la Stadion, în Piața Unirii și Piața Avram Iancu / Foto: Emil Boc - Facebook Piețe cu produse proaspete la Stadion, în Piața Unirii și Piața Avram Iancu / Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Primarul Emil Boc a anunțat că acest weekend este dedicat iubitorilor de produse locale din Cluj-Napoca.

Astfel, Piața Avram Iancu, Piața Unirii și zona Parcului Stadion găzduiesc roadele muncii producătorilor și meșterilor din zona aceasta a României. În aceste zone au loc piețe și târguri.


„Clujul susține producătorii locali. Primăria continuă să ofere suport și să promoveze producătorii clujeni. La nivel european direcția „Buy Local” / Cumpără local este promovată ca un element esențial pentru economiile locale și calitatea vieții cetățenilor”, a spus Emil Boc.

Piețe și târguri cu produse locale, în Cluj-Napoca. Program

  • Pe platoul pietonal din Piața Unirii se desfășoară până duminică, 30 octombrie - între orele 10:00 și 21:00 - evenimentul „Piața Țărănească & Meșter(ești)!?" cu bunătăți și produse realizate manual.
  • Tot în zona centrală, în Piața Avram Iancu, are loc în același timp târgul „Tradiții de toamnă”, eveniment dedicat producătorilor și meșterilor locali și care se desfășoară periodic la Cluj-Napoca. Și acesta se încheie duminică - program: între orele 10:00-18:00.
  • Sâmbătă, 29.10, piața volantă organizată de Primăria Cluj-Napoca în zona stadionului Cluj Arena / Parcul Stadion va fi deschisă între orele 7:00-16:00. În același loc se desfășoară o piață volantă și în zilele de marți.

De asemenea, clujenii care doresc produse proaspete, locale, pot folosi sistemul de conectare cu producătorii locali online, prin ROA Cluj (Roade Online Ardelenești). Produsele comandate online sunt distribuite în zile diferite ale săptămânii în mai multe locații din oraș din cartierele: Grigorescu, Bună Ziua, Gheorgheni și Iris.


Mai multe informații despre această piață pe model finlandez (REKO), aici.

CITEȘTE ȘI:

Piața volantă de lângă Cluj Arena va funcționa și în zilele de marți. Boc: „Ne bucurăm că putem veni în sprijinul producătorilor locali”

Doi clujeni au lansat o platformă gratuită pentru încurajarea producătorilor locali

Cum s-au scumpit prețurile produselor producătorilor clujeni la Agro Transilvania în 5 ani?

abonare newsletter