Economie

Electrica, amendată de ANPC cu 20.000 de lei pentru că nu a emis la timp facturile

ANPC a amendat compania Electrica Furnizare cu 20.000 de lei pentru că firma nu a emis la timp facturi către clienţi.

FOTO: Inquam Photos / Ioana Fredi-Avram

 

 


Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia a aplicat două amenzi în valoare totală de 20.000 de lei companiei Electrica Furnizare pentru neemiterea facturilor către clienţi, a anunțat șeful comisariatului Ion Iordăchescu. 

 


Angajații de la protecţia consumatorilor au primit numeroase sesizări de la consumatori care se tem că vor primi facturi mari şi au cerut firmei să emită facturile. Anunţul privind amenzile aplicate companiei Electrica Furnizare a fost făcut de comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, Ion Iordăchescu vineri, printr-o postare pe Facebook.

„Revenim cu detalii privind demersurile efectuate de Comisariatul Regional Protecţia Consumatorului - Regiunea Sud Muntenia pentru remedierea situaţiei apărute privind neemiterea facturilor de energie electrica de către Electrica Furnizare. Săptămâna aceasta operatorul economic a fost sancţionat de comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova cu 2 amenzi in valoare totală de 20.000 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse în documentul de control anterior (emiterea facturilor în termen de maxim 15 zile), precum şi pentru nerespectarea condiţiilor contractuale de a emite facturile la timp. În acelaşi timp s-au dispus măsuri de remediere a deficienţelor (emiterea facturilor către consumatorii casnici)”, a scris şeful CRPC Sud-Muntenia pe Facebook.


Oficialii companiei Electrica Furnizare reafirmă că procesul de facturare a fost întârziat de schimbările legislative şi anunţă că cei care primesc facturi cu valori mari pot cere plata eşalonată a acestora şi că pentru clienţii afectaţi de emiterea cu întârziere a facturilor va exista „o perioadă de graţie suplimentară pentru plata acestora”.

CITEȘTE ȘI:

Factură la curent de 1 milion de lei la Aeroportul Internațional Cluj. „Situația este disperată”

Ultimele Stiri
abonare newsletter