Economie

Un gaming support poate câștiga până la 900 euro net pe lună. Cluj, în topul județelor cu cele mai multe locuri de muncă

Un gaming support câștigă, în medie, 500-900 de euro net pe lună, iar Cluj se află printre județele cu cele mai multe anunțuri de angajare.

Un gaming support câștigă, în medie, 500-900 de euro net pe lună/ Foto: pixabay.com Un gaming support câștigă, în medie, 500-900 de euro net pe lună/ Foto: pixabay.com

 

 


Potrivit zf.ro, datele platformei BestJobs arată că un angajat care lucrează pe poziția de support în industria de gaming are un salariu lunar de 500-900 de euro net.

 


Cele mai multe locuri de muncă disponibile se găsesc în Cluj și București.

Pentru acest loc de muncă, un angajat trebuie să cunoască limba engleză la un nivel avansat, să fie foarte organizat, pasionat de gaming, să aibă capacitatea de a asculta activ jucătorii şi să poată comunica probleme tehnice într-un mod concis şi profesional.


„Aproape 8 milioane de români joacă jocuri video, potrivit unui studiu de piaţă din 2020, iar pandemia probabil că a crescut acest număr. Faptul că jocurile video atrag tot mai mulţi utilizatori români aduce cu sine şi creşterea ofertei de joburi în acest domeniu, iar un astfel de exemplu este rolul de gaming support. Candidatul ideal pentru această poziţie trebuie să fie foarte organizat, pasionat de gaming, să aibă capacitatea de a asculta activ jucătorii şi să poată comunica probleme tehnice într-un mod concis şi profesional. Mai mult, angajatorii caută de regulă persoane care cunosc limba engleză la nivel avansat. Oferta salarială medie se situează în intervalul 500-900 de euro, iar companiile recrutează în acest moment specialişti în Bucureşti şi Cluj, jobul putând fi realizat cu uşurinţă şi de la distanţă”, explică Ana Vişian, marketing manager, BestJobs, potrivit sursei citate.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, posibilitatea de a lucra remote, abonament medical clinică privată, discounturi şi beneficii de la parteneri.


 

CITEȘTE ȘI:

Un tehnician ATM câștigă între 750 și 950 de euro net, pe lună. Cele mai multe oferte, în Cluj

Cluj-Napoca, între orașele cu cele mai marii salarii medii nete din Vânzări. Cine poate câștiga peste 30.000 lei?

abonare newsletter