Economie

Economiștii avertizează: „Păstrați-vă economiile în dolari, nu în euro!”

„Păstrați-vă economiile în dolari, nu în euro”, spun specialiștii. Moneda europeană pierde tot mai mult teren în favoarea celei americane.

Economiștii avertizează: „Păstrați-vă economiile în dolari, nu în euro!”. FOTO: Pixabay Economiștii avertizează: „Păstrați-vă economiile în dolari, nu în euro!”. FOTO: Pixabay

 

 


În condițiile în care dolarul american se întărește în comparație cu moneda europeană, specialiștii ne sfătuiesc să facem economii în dolari. Zilele trecute, de exemplu, BNR a indicat peste 4,92 de lei un dolar, faţă de 4,88 de lei pentru un euro.

 


Profesorul universitar de economie Christian Năsulea îi sfătuiește pe români își păstreze banii puși deoparte în dolari americani și nu îi euro, moneda europeană fiind mai vulnerabilă în contextul actual. El a declarat, la Europa FM:

„Tendința pe care o observăm la mulți români, de a-și muta și ei economiile din euro în dolari este una corectă. Are mai mult sens acum dacă ai mai mulți bănuți puși deoparte să-i ții în dolari decât în euro pentru că o să pierzi mai puțin din valoarea lor în perioada următoare. Clar din cauza inflației banii lichizi ținuți la bancă se devalorizează însă toate semnele arată că se vor devaloriza mai încet dolarii decât euro.”


Moneda euro a atins zilele acestea un minim istoric pentru ultimii 20 de ani.

Scăderea vine pe fondul temerilor că inflația va rămâne ridicată și multe țări europene vor intra în recesiune, totul din cauza crizei energetice.


Ultima dată când euro a fost în această situație a fost între 1999 și 2002.

CITEȘTE ȘI:

Euro a atins cea mai mică valoare din ultimele două decenii. A coborât iar sub un dolar din cauza crizei din energie

abonare newsletter