Economie

Mașinile mai vechi de 15 ani vor putea fi casate

Programul privind casarea autovehiculelor uzate va fi lansat din septembrie, fiind vizate mașinile mai vechi de 15 ani, anunță administraţia Fondului pentru Mediu.

sursa foto depositphotos.com

 

Preşedintele AFM, Laurenţiu Neculaescu, a anunţat că programul va avea o valoare de 500 de milioane de lei şi va fi implementat cu sprijinul unităţilor administrativ-teritoriale (UAT). Proprietarii de maşini ar urma să caseze autovehiculul vechi în schimbul unei sume de 3.000 de lei.


Jumătate din prima de casare va fi suportată din bugetul AFM şi jumătate din bugetul local, fără a fi condiţionată casarea de achiziţia unui autovehicul nou.

„Acest program a rezultat în urma angajamentului României prin PNRR că până în 2026 vom casa un număr de 250.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani. Este un program prietenos cu mediul, dar nu ştiu cât de prietenos cu bugetele unităţilor administrativ-teritoriale, în sensul că noi vom acorda o primă de casare a unei maşini mai vechi de 15 ani sau cu o normă de poluare Euro 3 sau mai jos de Euro 3.


Această primă de casare va fi de 3.000 de lei, din care 1.500 de lei suportă AFM, iar 1.500 de lei vor trebui suportaţi din bugetul propriu al fiecărei unităţi administrativ-teritoriale”, a afirmat şeful AFM, informează stiri.tvr.ro.

Laurenţiu Neculaescu susţine că Programul privind casarea autovehiculelor uzate va fi influenţat direct de sumele prevăzute în bugetele locale cu această destinaţie.

CITEȘTE ȘI:

Fost șef al Gărzii de Mediu: „Să te poţi plimba printr-un parc curat, la două zile după ce a fost călcat de 400.000 de oameni, chiar e de poveste”

Salariul mediu a crescut în România. În ce domeniu se câștigă cel mai bine în țară?

350 de euro/lună, prețul mediu pentru apartamentele cu două camere, la Cluj. Care sunt cele mai SCUMPE cartiere?

Ultimele Stiri
abonare newsletter