Auto

Peste 60% dintre români vor continua să utilizeze maşina personală ca mijloc de transport zilnic

În prezent, maşina personală continuă să fie mijlocul de transport zilnic preferat de 40% dintre români. 63% dintre ei vor continua să utilizeze mașina ca mijloc de transport zilnic, în următorii doi ani.

În prezent, maşina personală continuă să fie mijlocul de transport zilnic preferat de 40% dintre români/ Sursă foto: pixabay.com În prezent, maşina personală continuă să fie mijlocul de transport zilnic preferat de 40% dintre români/ Sursă foto: pixabay.com

 

 


Aproape două treimi dintre români (63%) vor continua să utilizeze maşina personală va mijloc de transport zilnic, în următorii doi ani, arată studiul Deloitte 2022 Global Automotive Consumer Study, publicat luni.

 


În prezent, maşina personală continuă să fie mijlocul de transport zilnic preferat de 40% dintre români, în timp ce consumatorii din România sunt dispuşi să plătească în plus pentru o maşină dotată cu diverse sisteme bazate pe tehnologie, în special pentru creşterea siguranţei (91%), cu motorizare alternativă, electrică sau pe baterie (89%), şi cu dispozitive pentru conectare (87%).

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

7 din 10 români nu ar cumpăra o mașină electrică mai scumpă de 100.000 de lei

Totuşi, chiar dacă românii ar plăti mai mult pentru o maşină electrică decât pentru una cu motor cu combustie internă, 70% se aşteaptă să se încadreze într-un interval de preţ de până în 100.000 de lei pentru un astfel de autovehicul.

În acelaşi timp, şapte din zece participanţi din România sunt de acord să ofere acces la datele personale colectate cu ajutorul tehnologiei de bord dacă acestea sunt utilizate pentru actualizarea informaţiilor referitoare la siguranţa rutieră şi pentru prevenirea accidentelor (74%), pentru raportări legate de funcţionarea maşinii (71%), pentru actualizarea informaţiilor cu privire la congestiile din trafic şi rutele alternative (68%), sugestii de rute mai sigure şi indicaţii despre parcările din apropiere (câte 66% dintre sufragii).


Potrivit sursei citate, 44% dintre respondenţi au menţionat că în această perioadă şi-au schimbat planurile cu privire la achiziţionarea unui autovehicul. Astfel, pentru 16% schimbarea a constat în faptul că au decis să îşi cumpere o maşină personală, deşi anterior nu intenţionau, pentru a evita transportul public.

4 din 10 persoane apelează la credit sau leasing pentru achiziționarea unei mașini

Ca modalitate de plată, românii încă preferă numerarul (55%), în timp ce doar 4 din 10 apelează la credit bancar sau la leasing pentru achiziţia unei maşini. De asemenea, aceştia rămân reticenţi cu privire la achiziţia unei maşini în mediul online, astfel că peste 80% optează pentru achiziţia fizică.


Referitor la criteriile de accesare a unei aplicaţii de mobilitate, pe primul loc se află preţul, urmat de uşurinţa utilizării. Pentru segmentul de persoane de peste 55 de ani, uşurinţa utilizării este pe primul loc, iar preţul, pe locul al doilea.

Studiul Deloitte 2022 Global Automotive Consumer Study a fost realizat pe baza uni sondaj derulat în trimestrul patru al anului trecut, la care au participat mai mult de 26.000 de consumatori din 25 de ţări, dintre care peste 11.000 din zece state europene, respectiv Austria, Belgia, Cehia, Franţa, Germania, Italia, Polonia, România, Spania şi Marea Britanie.

 

CITEȘTE ȘI:

Șoferii vor fi alertați prin e-mail când le expiră rovinieta. Amenda poate să ajungă la 24.000 lei pentru unii șoferi

Piața auto românească a înregistrat în februarie cel mai semnificativ avans al vânzărilor auto din Europa

Care au fost cele mai vândute mașini în 2021, în România? TOP cele mai căutate mărci de autoturisme

Ultimele Stiri
abonare newsletter