Auto

Examenul auto ar putea fi susținut în orice județ! Nu va conta unde ai făcut școala de șoferi

Potrivit unui proiect votat în Comisia de Transporturi şi Infrastructură, examenul pentru permisul auto ar putea fi susținut în orice județ din România, indiferent unde ai urmat școala de șoferi.

Examen auto / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Examen auto / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

 


Deputatul PNL George Șișcu anunță că luni, 24 aprilie, a fost votat în Comisia de Transporturi şi Infrastructură a Camerei Deputaţilor un proiect care ar da posibilitatea absolvenţilor şcolilor de şoferi să îşi susţină examenul auto în orice localitate doresc, indiferent unde au urmat școala.

 


Acest lucru va fi posibil dacă proiectul va fi adoptat şi în plen.

EXAMEN AUTO în orice localitate a României, indiferent unde ai urmat școala! Am votat ieri PENTRU (în Comisia de Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților) o propunere legislativă care, dacă ar fi adoptată și în Plen, ar da posibilitatea absolvenților școlilor de șoferi să își susțină examenul pentru obținerea permisului de conducere în orice localitate doresc. Este o măsură pe care eu o salut, deoarece, în unele județe ale României timpii de așteptare între proba teoretică (sala) și cea practică au ajuns să fie ridicol de mari, câteva luni! În unele județe cursanții riscă să le expire școala de șoferi înainte de a mai putea face încă o încercare sau două pentru a obține permisul!


Din păcate, situația nu este una nouă, și, trebuie să o recunoaștem, nu ar fi trebuit să ajungem în situația de a reglementa în Parlamentul României ca urmare a deficiențelor apărute în urma problemelor de personal și de organizare ale Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări. Însă lucrurile au degenerat atât de mult în privința distanței de timp din unele locuri între susținerea examenului de legislație și a probei practice, încât astăzi a da posibilitatea doritorilor să acceseze examenul de traseu într-o altă localitate pare singura soluție pentru a debloca situația”, declară deputatul.

De asemenea, deputatul PNL susține că au fost aduse argumente „prin intermediul Guvernului” potrivit cărora „s-ar periclita siguranța rutieră pentru că nu cunosc specificul local absolvenții unor școli de șoferi din alte părți”, dar și că aceste argumente „nu mai țin”. 


„Consider că la nivelul fiecărei structuri teritoriale examinatorii au aceleași competențe și se bazează pe același barem obiectiv atunci când analizează prestația unui elev. Dacă nu ar fi așa, atunci intrăm într-o altă problemă de organizare a examenelor auto...”, a mai spus Șișcu.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A plouat cu amenzi pe A3! Șoferiță, sancționată cu 2.320 de lei pentru viteză. Cu cât rula pe autostradă

Viteză-record, atinsă de un străin pe A3: 226 km/h! A rămas fără permis și s-a ales cu o amendă de 2.900 lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter